Overwrite/Change limits in skirmish game

Discussions about AI types, units, tactics & strategy.
Post Reply
krichter
New user
Posts: 2
Joined: 28 Nov 2012, 02:22

Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by krichter » 28 Nov 2012, 02:32

Hallo together,
after 2 hours of research and a bunch of contradictory information, I have to bother the forum with the following simple question: Is it or is it not possible to overwrite the default limits for buildings/structures in skirmish games (in my case I just want to have more than 5 research facilities in a skirmish game). To make it clear, my question is not related to other games than skirmish games or cheating to enable the whole tech tree.

Any help is appreciated! Thanks in advance.

Lord Apocalypse
Regular
Regular
Posts: 678
Joined: 29 Jul 2009, 18:01

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by Lord Apocalypse » 28 Nov 2012, 05:00

Simple answer, no. To change the limits you need to open the data files and change a few things from there. Since there have been a lot of changes on the data can't give you anything more exact... sorry :(

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by aubergine » 28 Nov 2012, 05:01

Ultimate Scavenger AI mod contains example of how to change the limits screen (it adds Scav Chopper Factory, etc).

Download the mod, renamed .wz to .zip and have a poke around in the zip's contents. Not sure what the limits screen config file is called, but probably something like limits.txt.

From vague memory it's possible to get up to 15 labs, factories, etc., but the UI starts to get a bit broken if you push it too far.
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by aubergine » 28 Nov 2012, 05:08

Just did some digging, the file you need multilim.slo in the /multiplay/script folder.

Here's what it looks like in the version bundled with the game: https://github.com/Warzone2100/warzone2 ... ltilim.slo

If you want to create your own limits mod, create a folder (eg. "My Limits") in the mods/autoload folder (the place where you install mods) and then create a subfolder "multiplay" and in that another subfolder "script". Then put your custom multilim.slo in the script folder. Restart the game and the limits screen should show your new settings.
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
Shadow Wolf TJC
Regular
Regular
Posts: 1047
Joined: 16 Apr 2011, 05:12
Location: Raleigh, NC

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by Shadow Wolf TJC » 28 Nov 2012, 06:45

Please note that if you try to set factory limits above 5, you start to notice glitches like this and this.
Creator of Warzone 2100: Contingency!
Founder of Wikizone 2100: http://wikizone2100.wikia.com/wiki/Wikizone_2100

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by aubergine » 28 Nov 2012, 06:49

It seems to work OK with research labs though (although keeping track of up to 15 labs gets a bit hectic!)
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

krichter
New user
Posts: 2
Joined: 28 Nov 2012, 02:22

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by krichter » 28 Nov 2012, 16:14

Thanks a lot. Overwriting mulitlim.slo in mp.wz did the job. So far I didn't experience any problems.

User avatar
Iluvalar
Regular
Regular
Posts: 1798
Joined: 02 Oct 2010, 18:44

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by Iluvalar » 29 Nov 2012, 04:55

Except that you broke any possibility for multiplayer matches...

Here is how you should do it :
*Create an exact copy of the mp folder.
*Rename it "my_modV0.01"
*Delete everything but mulitlim.slo and the folders containing it
*Edit as you please.
*You can zip the folder back. Now you have a fully functional mod.
*Move it either into "mods/autoload" for permanent effect. or in "mods/multiplay" and launch your game with the -mod_mp=my_modV0.01 argument when you please.

This way you will be able to move the file when you want to play online or even to map-mod it and play online with your mod.
Heretic 2.3 improver and proud of it.

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by aubergine » 29 Nov 2012, 06:10

And remember to rename the zip to .wz otherwise WZ will ignore it...
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
montetank
Regular
Regular
Posts: 632
Joined: 14 Feb 2013, 00:05
Location: Montenegro

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by montetank » 07 Nov 2013, 19:01

aubergine wrote:Just did some digging, the file you need multilim.slo in the /multiplay/script folder.

Here's what it looks like in the version bundled with the game: https://github.com/Warzone2100/warzone2 ... ltilim.slo

If you want to create your own limits mod, create a folder (eg. "My Limits") in the mods/autoload folder (the place where you install mods) and then create a subfolder "multiplay" and in that another subfolder "script". Then put your custom multilim.slo in the script folder. Restart the game and the limits screen should show your new settings.
Great :)
It works. At first I thought: "can it be as simple as that?". To create a simple mod i have been looking for a long time?
Yes- it is possible. Thanks Aubergine

Ps. I like the forum more and more each day :D
In case the WZ-game ends in a draw , the game winner will be determined by penalty shoot-out.

User avatar
technician
Rookie
Rookie
Posts: 17
Joined: 01 Apr 2014, 03:43
Location: New Zealand
Contact:

Re: Overwrite/Change limits in skirmish game

Post by technician » 01 Apr 2014, 06:53

WOW, that was simpler than I thought it would be (i've been trying to do this too).

Post Reply