How to get satellite view of Sk-StartUp?

Get some help with creating maps or modding.
Need a map editor or other tools, look here!
Post Reply
User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by aubergine » 31 Mar 2012, 16:47

Hi,

Does anyone have any ideas about how to get a satellite view of the Sk-StartUp map?

Specifically, I want an image (preferably quite large as I'll be zooming) showing the whole map looking directly from above, without any bases on, but showing terrain textures and features if possible.

It's for a scene in a video I'm working on:

Image

I want to show a zoomed out satellite image of north america, then overlay a zoomed out satellite view of the Sk-StartUp map, then zoom in on the Sk-StartUp map to highlight locations, etc. All within the space of 4 seconds! But it's a key bit of the video so I want it to look swish.

You can see an early preview of the intro sequence to the video here: http://www.youtube.com/watch?v=v8mnoipGztQ

I'll be putting a credits reel at the end of the video so if anyone can upload a satellite view of Sk-StartUp (and if it's the one that gets used) you'll have your name on what should hopefully turn out to be a pretty swish video (:
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
Berg
Regular
Regular
Posts: 2204
Joined: 02 Sep 2007, 23:25
Location: Australia

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Berg » 31 Mar 2012, 17:19

you might have to change game code if it will work maxdistance is the variable i forget what file maybe display.h set it to huge its 5000 i think atm and recompile it should give better zoom out

User avatar
Iluvalar
Regular
Regular
Posts: 1819
Joined: 02 Oct 2010, 18:44

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Iluvalar » 31 Mar 2012, 17:51

yeah, but he will fall in the fog. He'd need to change the fog code as well and then, the clipping code will stop him. Maybe he could try to increase that as well...
Heretic 2.3 improver and proud of it.

User avatar
Berg
Regular
Regular
Posts: 2204
Joined: 02 Sep 2007, 23:25
Location: Australia

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Berg » 31 Mar 2012, 17:54

Iluvalar wrote:yeah, but he will fall in the fog. He'd need to change the fog code as well and then, the clipping code will stop him. Maybe he could try to increase that as well...
If its set to fog of war and not distant mist then use cheat deity bingo ..yes no?

anyway look at it first

User avatar
Iluvalar
Regular
Regular
Posts: 1819
Joined: 02 Oct 2010, 18:44

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Iluvalar » 31 Mar 2012, 17:57

No, i dont meant the fog of war, but the yellowish sand-like filter that appear when you look far way. If you dezoom too much you will just see an orange screen. He need turn it off.
Heretic 2.3 improver and proud of it.

User avatar
Rman Virgil
Professional
Professional
Posts: 3812
Joined: 25 Sep 2006, 01:06
Location: USA

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Rman Virgil » 31 Mar 2012, 18:27

.

FlaME. :3

.

User avatar
Berg
Regular
Regular
Posts: 2204
Joined: 02 Sep 2007, 23:25
Location: Australia

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Berg » 31 Mar 2012, 18:30

Rman Virgil wrote:FlaME. :3
It prolly has a yellow mist too!

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by aubergine » 31 Mar 2012, 18:31

I'm on a Mac, more specifically work's mac book, so can't install anything that could run FlaME :(
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
Rman Virgil
Professional
Professional
Posts: 3812
Joined: 25 Sep 2006, 01:06
Location: USA

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Rman Virgil » 31 Mar 2012, 19:32

aubergine wrote:I'm on a Mac, more specifically work's mac book, so can't install anything that could run FlaME :(
Hmmm... well one of our mappers can readily do it but take a look at an example at the furthest zoom-out (from there you can zoom-in to whatever works... you can angle tilt too. Plus you can post process whatever including a grid.) Communicating what will work best so someone else can get it just so may be too much. I dunno. But here's a screen grab from my ManGodAi 4x thread...

download/file.php?id=6400&mode=view

.

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by aubergine » 31 Mar 2012, 20:07

I might try and build one in-game by max zoom-out and looking down, then take several screenies and stitch them together to get full map.
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by aubergine » 31 Mar 2012, 21:16

I've ditched the idea of having a sk-startup map zoom and come up with a cleaner-looking approach. Uploading new preview to youtube...
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
aubergine
Professional
Professional
Posts: 3459
Joined: 10 Oct 2010, 00:58
Contact:

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by aubergine » 31 Mar 2012, 21:45

New version (click image to watch vid):

Image

Doh! posted wrong url, should have been: http://www.youtube.com/watch?v=W4MSM7YgTuI
"Dedicated to discovering Warzone artefacts, and sharing them freely for the benefit of the community."
-- https://warzone.atlassian.net/wiki/display/GO

User avatar
NoQ
Special
Special
Posts: 6226
Joined: 24 Dec 2009, 11:35
Location: /var/zone

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by NoQ » 01 Apr 2012, 00:09

aubergine wrote:I'm on a Mac, more specifically work's mac book, so can't install anything that could run FlaME :(
Use mono. Works well for me on linux.

User avatar
Mysteryem
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 728
Joined: 22 Sep 2008, 19:44
Location: UK
Contact:

Re: How to get satellite view of Sk-StartUp?

Post by Mysteryem » 03 Apr 2012, 02:02

The alternative, if you want a really huge image is to use the .bmp output from editworld (or get someone else to do it). After cropping the blue border off of the image, sk-startup ended up being 2561x5118 pixels at ~32MB (re-saved as a .png) :3
Every tile is seen from seemingly perfectly above, and if you fiddle, you can adjust the lighting too. Drop me a pm and an image size (dimensions) if you want, and I'll see what I can do.
"...If pure awesomeness were bricks, this would be the Great Wall of China...
The glory of this has collapsed on its self so far, that even the neutrons have collapsed."

Post Reply