Page 1 of 1

A problem and a not-working bug tracker...

Posted: 22 Mar 2020, 15:06
by DonZekane
Firstly, I tried your bugtracker: "TICKET_CREATE privileges are required to perform this operation. You don't have the required permissions." (I did take a look at that Trac guide thing but it didn't help)

So I'm resorting to posting.
When playing campaign, produced tanks land/fly/glitch somehow from the sky before moving to the factory's delivery point.
I've encountered this glitch/bug years ago and I somehow found a fix... but now, I can't remember how I did it and can't figure the thing out by myself...

I have a small clip to show the problem: https://youtu.be/wahDatQWvzQ

Re: A problem and a not-working bug tracker...

Posted: 22 Mar 2020, 22:44
by Cyp
I think I've seen that occasionally.

The bug tracker is dead, and substituted by the Github issue tracker.

Re: A problem and a not-working bug tracker...

Posted: 23 Mar 2020, 00:50
by Berserk Cyborg
Trac is closed. Only us devs can modify the tickets. Issues are done on our GitHub repo.

Yeah, I see this all the time and it's probably one of those ancient bugs. After a test I can see what's happening after setting the game speed at 0.010. I always thought units were crashing down at incredible speed. Units are slightly spawning a tad bit inside the factory. For whatever reason, this causes units to literally levitate UPWARDS for about a second after they spawn and start climbing to a ridiculous height. Once they start moving, presumably no longer above/inside the factory's area, they snap down back onto ground instantly. Well, that didn't matter. They continuing ascending for exactly 1 second after they get placed on the map.

Order reversed because of forum attachment placement bug.
capture 2.png
capture 2.png (163.16 KiB) Viewed 1241 times
capture 1.png
capture 1.png (181.34 KiB) Viewed 1241 times

Re: A problem and a not-working bug tracker...

Posted: 23 Mar 2020, 10:46
by Cyp
In graphics frames between game ticks, their locations are interpolated. My guess is that the initial locations don't have a sensible height coordinate. Looking at the code seems to confirm this. It's probably my fault, sorry.

Untested patch: https://github.com/Warzone2100/warzone2100/pull/719

Re: A problem and a not-working bug tracker...

Posted: 23 Mar 2020, 15:54
by DonZekane
Thank you for your efforts.
I'm so baffled because of the fact that I fixed it in the past somehow. Oh well..

Re: A problem and a not-working bug tracker...

Posted: 29 Mar 2020, 13:25
by DonZekane
I'm not good with gits and programming stuff, but I see that your patch has been pushed into the master.
Does that mean that the steam version will update itself now, and the bug will be no more?

Re: A problem and a not-working bug tracker...

Posted: 29 Mar 2020, 17:29
by Berserk Cyborg
DonZekane wrote:
29 Mar 2020, 13:25
I'm not good with gits and programming stuff, but I see that your patch has been pushed into the master.
Does that mean that the steam version will update itself now, and the bug will be no more?
No. We aren't the publishers of the Steam version. The 3.3.0 Windows release was put up by an outside entity who more than likely will only mirror our releases whenever they happen.