Fullscreen?

Do you need help? Ask here!

Bug reporting belongs here: http://developer.wz2100.net/newticket
Post Reply
gulli
New user
Posts: 4
Joined: 18 Aug 2006, 12:24

Fullscreen?

Post by gulli » 18 Aug 2006, 12:27

Hi, just found this project and must say I'm thrilled to be able to play Warzone again!

I have one problem though, the game doesn't start in full screen and doesn't seem to allow me to switch to full screen in any way. Isn't that possible at all?

I'm running it on Windows XP SP2

Gulli

gulli
New user
Posts: 4
Joined: 18 Aug 2006, 12:24

Fullscreen?

Post by gulli » 18 Aug 2006, 12:31

Hmm, of course I found a way to do it immediately after posting the previous post but discovered what seems to be a bug, when I exit the game my desktop freezes but after a CTRL-ALT-DEL and opening Task Manager it goes back to normal, no need to shutdown any process or application.

To get the game in fullscreen just add " -fullscreen" to the target in the shortcut properties.

User avatar
DevUrandom
Regular
Regular
Posts: 1690
Joined: 31 Jul 2006, 23:14

Fullscreen?

Post by DevUrandom » 19 Aug 2006, 12:25

-1024x768 would start it in 1024x768 screen resolution.
You can also try -1280x1024 and similar.

Dunno about the freeze. Will look at it further.

gulli
New user
Posts: 4
Joined: 18 Aug 2006, 12:24

Re: Fullscreen?

Post by gulli » 01 Oct 2006, 22:16

Hi again, hope you haven't spent much time trying to find out about the desktop freeze because this has started to happen with other fullscreen applications as well even after a complete windows re-install. I'm guessing it's a hardware problem.

ilmorris
New user
Posts: 1
Joined: 15 Oct 2006, 03:02

Re: Fullscreen?

Post by ilmorris » 15 Oct 2006, 03:08

Hello, First off, I have to say...  A big Thank you goes out to the wz2100.net people for all the effort you have put into keeping WZ2100 alive.  This was one of the most entertaining RTS games around when it came out.  I am glad that I happened to pull out my own retail copy from back in the day last week and started looking for maps online.  Imagine my amazement when I discovered wz2100.net and that wz2100 was released as open source.  Keep up the good work.

Now, to my question...
gulli wrote: Hmm, of course I found a way to do it immediately after posting the previous post but discovered what seems to be a bug, when I exit the game my desktop freezes but after a CTRL-ALT-DEL and opening Task Manager it goes back to normal, no need to shutdown any process or application.

To get the game in fullscreen just add " -fullscreen" to the target in the shortcut properties.
I have tried this on Windows and it doesn't appear to work.  Any other suggestions as to how to get fullscreen mode working?  I have tried this on 2.0.4, but not on the new RC1 version.

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Fullscreen?

Post by lav_coyote25 » 15 Oct 2006, 08:53

get rid of 204  it is buggy.  205 rc1 is a lot more stable. my desktop shortcut is below - your path may be different.


"C:\Warzone 2100_205_rc1\warzone2100.exe"  --mod grim.wz --fullscreen --viewport 1280x1024
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

jagpanther777
New user
Posts: 1
Joined: 26 Nov 2006, 04:00

Re: Fullscreen?

Post by jagpanther777 » 26 Nov 2006, 04:05

hi um wat do you mean? i tried and im lost. also, how do i put my music in the game? i cant get that either. plz help

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Fullscreen?

Post by lav_coyote25 » 26 Nov 2006, 06:44

jagpanther777 wrote: hi um wat do you mean? i tried and im lost. also, how do i put my music in the game? i cant get that either. plz help

...HOW TO: graphics - includes maps and music folders...
Last edited by lav_coyote25 on 26 Nov 2006, 07:17, edited 1 time in total.
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

Panzer
Greenhorn
Posts: 7
Joined: 17 Nov 2006, 01:56

Re: Fullscreen?

Post by Panzer » 30 Nov 2006, 03:13

lav_coyote25 wrote: get rid of 204   it is buggy.   205 rc1 is a lot more stable. my desktop shortcut is below - your path may be different.


"C:\Warzone 2100_205_rc1\warzone2100.exe"  --mod grim.wz --fullscreen --viewport 1280x1024
I figured out to run the program with this command line, but the screen remains 7.75" x 6"   I may be missing some subtile detail. 

For example, do I need the quotations marks before C and after exe?

Do I need the spaces before --mod, -- fullscreen, and --viewport?

Thank you for the help and for all the good work of the team working on WZ.

Tom
Last edited by Panzer on 30 Nov 2006, 03:22, edited 1 time in total.

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Fullscreen?

Post by lav_coyote25 » 30 Nov 2006, 04:37

     


exactly.      ;D
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

Panzer
Greenhorn
Posts: 7
Joined: 17 Nov 2006, 01:56

Re: Fullscreen?

Post by Panzer » 30 Nov 2006, 05:23

Quotation marks and spaces added.  No change.

Is it possible that my Compaq CRT monitor - 2 yrs old - will not accept 1280x1024 res.?

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Fullscreen?

Post by lav_coyote25 » 30 Nov 2006, 06:44

try  1152x864  and 1024x768

what number is your compaq monitor??
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

Panzer
Greenhorn
Posts: 7
Joined: 17 Nov 2006, 01:56

Re: Fullscreen?

Post by Panzer » 30 Nov 2006, 06:46

Model 7550

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Fullscreen?

Post by lav_coyote25 » 30 Nov 2006, 11:15

General

Display Type: Display / CRT

CRT Type: Shadow mask

Width: 43.2 cm

Depth: 40.9 cm

Height: 44.2 cm

Weight: 19 kg

Enclosure Colour: Silver, carbon

Localisation: English / United Kingdom

Compatibility: PC
Display

Diagonal Size: 17"

Viewable Size: 16"

Dot Pitch / Pixel Pitch: 0.22 mm

Max Resolution: 1600 x 1200 / 65 Hz

Max Sync Rate (V x H): 140 Hz x 86 kHz

Video Bandwidth: 180 MHz

Factory Preset Resolution Modes:

    * 640 x 480 / 60 Hz
    * 640 x 480 / 75 Hz
    * 640 x 480 / 85 Hz
    * 720 x 400 / 70 Hz
    * 800 x 600 / 75 Hz
    * 800 x 600 / 85 Hz
    * 1024 x 768 / 75 Hz
    * 1024 x 768 / 85 Hz
    * 1280 x 1024 / 75 Hz
    * 1600 x 1200 / 65 Hz

there should be no problem with your monitor  - make sure your drivers are up to date.
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

Post Reply