Help needed - statseditor

For code related discussions and questions
User avatar
Duha
Trained
Trained
Posts: 287
Joined: 25 Mar 2012, 20:05
Location: SPb, Russia

Re: Help needed - statseditor

Post by Duha » 23 Dec 2012, 19:50

Per wrote: "ALL ROUNDER" and "ANTI AIRCRAFT" are the same. (Unfortunately.)
Should it be replaced?



I suggest to remove all quotes from ini files. See attached files.
Attachments
remove_double_quotes.zip
(19.19 KiB) Downloaded 156 times
http://addons.wz2100.net/ developer

Per
Warzone 2100 Team Member
Warzone 2100 Team Member
Posts: 3777
Joined: 03 Aug 2006, 19:39

Re: Help needed - statseditor

Post by Per » 24 Dec 2012, 12:31

I intend to shake up the weapon categories soon, so no need to touch that right now. (I hope to be able to allow modders to define their own categories.)

User avatar
Duha
Trained
Trained
Posts: 287
Joined: 25 Mar 2012, 20:05
Location: SPb, Russia

Re: Help needed - statseditor

Post by Duha » 25 Dec 2012, 11:03

Do you know how to make image preview for pie file? Like in http://guide.wz2100.net/w/
http://addons.wz2100.net/ developer

User avatar
Duha
Trained
Trained
Posts: 287
Joined: 25 Mar 2012, 20:05
Location: SPb, Russia

Re: Help needed - statseditor

Post by Duha » 16 Feb 2013, 22:17

I have missed research changes and has some questions:

researchPoints = <integer> Points cost to research it (price = points/32, capped at 450)
researchPower = <integer> ???????
keyTopic = <0 or 1> Is it a key topic? Visual effect only. ???????
msgName = <string> Message in Intelligence screen for tech; must be zero for minor techs
techCode = <0 or 1> Zero if major tech, one if minor tech. Affects whether or not "Major research completed" is played, and whether or not it appears in Intelligence.
iconID = <string> Right research icon. ??????? There is it shown?
statID = <string>
imdName = <string> IMD to display for tech ???????
imdName2 = <string> unused ???????
subgroupIconID = <string> Left research icon. ??????? There is it shown?
requiredResearch = <comma-separated list> previous research that required.
redComponents = <comma-separated list> Components what will be hided in designer? Unit with this component will be hided too?
resultStructures = <comma-separated list> Structure avalibale after research
resultComponents = <comma-separated list> Components avaliable after research
redStructures = <comma-separated list> Structure that will became unavaliable for build.
requiredStructures = <comma-separated list> This structure that should be build before making research
resultFunctions = <comma-separated list> ??????? I don`t get it yet.
replacedComponents = <comma-separated list of items <oldComponentID:newComponentID>> This components become obsolete and auto upgraded.


I suggest to remove techCode if msgName then major else minor
http://addons.wz2100.net/ developer

User avatar
Duha
Trained
Trained
Posts: 287
Joined: 25 Mar 2012, 20:05
Location: SPb, Russia

Re: Help needed - statseditor

Post by Duha » 17 Feb 2013, 15:29

Some errors in mp \mp.wz\stats\research.ini # check base it`s ok.

Research reqire self:

Code: Select all

[R-Comp-SynapticLink]
requiredResearch = R-Comp-SynapticLink

[R-Vehicle-Prop-Wheels]
requiredResearch = R-Vehicle-Prop-Wheels

[R-Wpn-MortarEMP]
requiredResearch = R-Wpn-MortarEMP

[R-Vehicle-Body01]
requiredResearch = R-Vehicle-Body01

[R-Vehicle-Prop-Wheels]
requiredResearch = R-Vehicle-Prop-Wheels
PS. Can you change tabs to spaces, standard python ini parser brakes on it.
Last edited by Duha on 17 Feb 2013, 15:32, edited 1 time in total.
http://addons.wz2100.net/ developer

User avatar
NoQ
Special
Special
Posts: 6226
Joined: 24 Dec 2009, 11:35
Location: /var/zone

Re: Help needed - statseditor

Post by NoQ » 17 Feb 2013, 15:30

These researches aren't really present in the game ...

User avatar
Duha
Trained
Trained
Posts: 287
Joined: 25 Mar 2012, 20:05
Location: SPb, Russia

Re: Help needed - statseditor

Post by Duha » 17 Feb 2013, 16:19

NoQ wrote:These researches aren't really present in the game ...
I make some research in research tree to find best way to make some research paths. :)

research_cam1.ini guest from another cam

Code: Select all

[CAM2RESEARCH]
name = "CAM2 RESEARCH"
researchPoints = 0
researchPower = 0
techCode = 1
iconID = IMAGE_RES_COMPUTERTECH
imdName = MICAPSUL.PIE
http://addons.wz2100.net/ developer

Reg312
Regular
Regular
Posts: 681
Joined: 25 Mar 2011, 18:36

Re: Help needed - statseditor

Post by Reg312 » 17 Feb 2013, 17:20

Duha wrote:I have missed research changes and has some questions:

researchPoints = <integer> Points cost to research it (price = points/32, capped at 450)
researchPower = <integer> ???????
resultFunctions = <comma-separated list> ??????? I don`t get it yet.

I suggest to remove techCode if msgName then major else minor
researchPoints - time to research (14 points equal to 1 second in research facility without modules and upgrades)
researchPower - oil price of research
resultFunctions - effect of research (links to function.ini)

Reg312
Regular
Regular
Posts: 681
Joined: 25 Mar 2011, 18:36

Re: Help needed - statseditor

Post by Reg312 » 28 Feb 2013, 11:55

Codes for loading stats already preset in warzone sources.
Thinking about stat-editor included in warzone. Any advices?

Originway
Trained
Trained
Posts: 412
Joined: 08 Aug 2012, 06:22

Re: Help needed - statseditor

Post by Originway » 28 Feb 2013, 19:56

Reg312 wrote:Codes for loading stats already preset in warzone sources.
Thinking about stat-editor included in warzone. Any advices?
how do you do that using the text entry boxes that warzone uses? how do you scroll down the list of things?

Reg312
Regular
Regular
Posts: 681
Joined: 25 Mar 2011, 18:36

Re: Help needed - statseditor

Post by Reg312 » 28 Feb 2013, 19:58

Originway wrote:
Reg312 wrote:Codes for loading stats already preset in warzone sources.
Thinking about stat-editor included in warzone. Any advices?
how do you do that using the text entry boxes that warzone uses? how do you scroll down the list of things?
warzone supports common dialogs (only master branch)

http://developer.wz2100.net/ticket/3924

http://developer.wz2100.net/attachment/ ... 1%20PM.png

Originway
Trained
Trained
Posts: 412
Joined: 08 Aug 2012, 06:22

Re: Help needed - statseditor

Post by Originway » 28 Feb 2013, 20:01

oh that!
would it be a realtime editor that can save things as well?

Reg312
Regular
Regular
Posts: 681
Joined: 25 Mar 2011, 18:36

Re: Help needed - statseditor

Post by Reg312 » 28 Feb 2013, 20:02

Originway wrote:oh that!
would it be a realtime editor that can save things as well?
dont know. i just thinking, and here a waiting for advice from per for that idea

Per
Warzone 2100 Team Member
Warzone 2100 Team Member
Posts: 3777
Joined: 03 Aug 2006, 19:39

Re: Help needed - statseditor

Post by Per » 01 Mar 2013, 01:28

Reg312 wrote:dont know. i just thinking, and here a waiting for advice from per for that idea
zzzzz .... What? Someone said my name?

Uhm, built-in stats editor? Not sure why anyone would want that, as opposed to a stand-alone one. But a built-in stats viewer might be neat. And if that viewer could edit, nobody would object, I believe. Might even be useful for testing balance, once in a while.

Reg312
Regular
Regular
Posts: 681
Joined: 25 Mar 2011, 18:36

Re: Help needed - statseditor

Post by Reg312 » 01 Mar 2013, 09:30

Per wrote:
Reg312 wrote:dont know. i just thinking, and here a waiting for advice from per for that idea
zzzzz .... What? Someone said my name?

Uhm, built-in stats editor? Not sure why anyone would want that, as opposed to a stand-alone one. But a built-in stats viewer might be neat. And if that viewer could edit, nobody would object, I believe. Might even be useful for testing balance, once in a while.
i want stat viewer with base and upgraded stat-values
i need re-calculate stats values by 1 click, but warzone is heavy program
so thinking how can i use warzone ini-loading codes and objects without running game

Post Reply