VTOL sensor turret

Ideas and suggestions for how to improve the Warzone 2100 base game only. Ideas for mods go in Mapping/Modding instead. Read sticky posts first!
Post Reply
User avatar
theArmourer
Trained
Trained
Posts: 89
Joined: 19 Feb 2010, 02:27

VTOL sensor turret

Post by theArmourer » 05 Jun 2010, 05:06

I think that I have seen this mentioned a few times, but I haven't seen a thread for this. Would it be possible to make a turret that can detect VTOLs and send your VTOLs after them? Related to this, would it also be possible to have all kinds of sensors stagger fire and/or alternate fire between incoming units? My guess is no, but I don't know much.
~theArmourer

User avatar
Tenoh
Trained
Trained
Posts: 359
Joined: 18 Nov 2008, 15:06

Re: VTOL sensor turret

Post by Tenoh » 05 Jun 2010, 06:20

Vtol sensor would be pointless, you cant even keep ground base sensor unit alive for long and vtol unit will be imposable.
"No, you don't want to buy this Sh[beep]t from me. It shoots sideways, it was built by retard zombies in some f[beep]king outreach program." HL:G

User avatar
Zarel
Elite
Elite
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: VTOL sensor turret

Post by Zarel » 05 Jun 2010, 11:41

Patrolling works well enough...

User avatar
Tenoh
Trained
Trained
Posts: 359
Joined: 18 Nov 2008, 15:06

Re: VTOL sensor turret

Post by Tenoh » 05 Jun 2010, 13:55

Zarel wrote:Patrolling works well enough...
Hmm.. never tryed that,sounds good!
"No, you don't want to buy this Sh[beep]t from me. It shoots sideways, it was built by retard zombies in some f[beep]king outreach program." HL:G

kringled
Trained
Trained
Posts: 137
Joined: 16 Jan 2010, 16:53

Re: VTOL sensor turret

Post by kringled » 05 Jun 2010, 14:43

Zarel wrote:Patrolling works well enough...
Patrolling works well when all the area I need to cover is in a more-or-less linear swath. Are there good ways to set up a patrol over a more complicated path, to cover something more like a square/circular area?

Keith

stiv
Warzone 2100 Team Member
Warzone 2100 Team Member
Posts: 876
Joined: 18 Jul 2008, 04:41
Location: 45N 86W

Re: VTOL sensor turret

Post by stiv » 05 Jun 2010, 18:19

Are there good ways to set up a patrol over a more complicated path, to cover something more like a square/circular area?
Like a button you could push to make the vtol circle around a given point?

kringled
Trained
Trained
Posts: 137
Joined: 16 Jan 2010, 16:53

Re: VTOL sensor turret

Post by kringled » 05 Jun 2010, 20:40

Yes, but the circle order doesn't work quite like the patrol order, at least the last time I tried it - I think the issue was that units that need to re-arm or repair remain at/near their pad when they are done, rather than returning to the circle they were previously flying. If I was doing something wrong or that's been fixed in a way, I'm happy to give it another try.

Keith

User avatar
Wibble199
Trained
Trained
Posts: 194
Joined: 21 Feb 2010, 13:58

Re: VTOL sensor turret

Post by Wibble199 » 14 Jun 2010, 22:11

My problem with making them circle was that they didn't fire at any units just flyed round :hmm:

User avatar
JDW
Regular
Regular
Posts: 1669
Joined: 18 May 2010, 20:44

Re: VTOL sensor turret

Post by JDW » 15 Jun 2010, 04:17

kringled wrote:Yes, but the circle order doesn't work quite like the patrol order, at least the last time I tried it - I think the issue was that units that need to re-arm or repair remain at/near their pad when they are done, rather than returning to the circle they were previously flying.
Wibble199 wrote:My problem with making them circle was that they didn't fire at any units just flyed round :hmm:
Even I experienced both these issues, however they did fire on enemy units on some rare occasions, but more often than not, they just flew directly above the enemy ground units without harming them, even when they were well within their range.


The patch that added the Circle order states
-new ORDER_CIRCLE VTOL command - will defend a certain position flying over it and engaging enemies nearby
Could someone please help clarify whether this was intentionally coded into the game, or if it is a probable bug?
"Speak when you are angry and you will make the best speech you will ever regret."
-- Ambrose Bierce

Post Reply