Please test the 2.3 beta releases!

Other talk that doesn't fit elsewhere.
This is for General Discussion, not General chat.
Per
Warzone 2100 Team Member
Warzone 2100 Team Member
Posts: 3777
Joined: 03 Aug 2006, 19:39

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Per » 13 Dec 2009, 14:01

Demo mode is not meant for observing AIs. Look instead at how 'autogame' is implemented in the default AI.

User avatar
Mysteryem
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 728
Joined: 22 Sep 2008, 19:44
Location: UK
Contact:

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Mysteryem » 13 Dec 2009, 14:04

Autogame also has problems though, the player that get's turned into an AI seems to get a different 'cheat' slider setting than the rest of the AIs, I don't know what setting this is, however, demo mode seems to give them all the same, but that includes scavengers, they go on a killing spree if it's at the beginning of a game, especially with no bases.
"...If pure awesomeness were bricks, this would be the Great Wall of China...
The glory of this has collapsed on its self so far, that even the neutrons have collapsed."

dodo black
Greenhorn
Posts: 11
Joined: 07 Dec 2009, 17:44
Location: poland

Re:commander bug

Post by dodo black » 13 Dec 2009, 20:00

in campain
when i use commander
some units diselect themselves
its sad when i move my division and some units stay behind

KukY
Regular
Regular
Posts: 1859
Joined: 20 Mar 2009, 21:56

Re: Re:commander bug

Post by KukY » 13 Dec 2009, 20:44

dodo black wrote:in campain
when i use commander
some units diselect themselves
its sad when i move my division and some units stay behind
Maybe they are returning for auto-repair.

javierkaiser
Trained
Trained
Posts: 39
Joined: 23 Aug 2009, 08:05

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by javierkaiser » 14 Dec 2009, 13:25

I just came out of a Beta-4 game... and found:

-The omni-present Sensor is back

...A.K.A. being able to make a tank with sensor, wich has unlimited range.

User avatar
Zarel
Elite
Elite
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Zarel » 14 Dec 2009, 19:02

javierkaiser wrote:I just came out of a Beta-4 game... and found:

-The omni-present Sensor is back

...A.K.A. being able to make a tank with sensor, wich has unlimited range.
Please be more specific. How do you do that?

winsrp
Trained
Trained
Posts: 417
Joined: 14 May 2008, 17:00

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by winsrp » 15 Dec 2009, 00:43

the new ready box is good, the blue spots on the resources are good too.

Will let you know when I do more tests.

javierkaiser
Trained
Trained
Posts: 39
Joined: 23 Aug 2009, 08:05

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by javierkaiser » 15 Dec 2009, 00:51

Zarel:

It's the same "bug" that was fixed in 2.2.3 or 2.2.4, don't remember well.
You could build any vehicle with the sensor turret, and then select a target. The problem is that the effect is not limited by the sensor range. So you can select something on the other side of the map, and all your arty will blow it up.
One exploit could be to trap the sensor tank withint walls, so it cant move, but will continue making the objetives and the arty will continue destroying things.


Edit: Another weird thing, unrelated to the original post, is that when you use alt+tab or alt+d in windows (win7 here), the mouse cursor stays in the upper left corner of the screen and doesn't move. I tried enabling and disabling the trap cursor and other options, but nothing. Just quitting the game let you use again the cursor in windows.

Delinas
Greenhorn
Posts: 8
Joined: 08 Dec 2009, 01:17

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Delinas » 16 Dec 2009, 04:00

I would suggest a better notification on the mini-map when you're attacked. There is nothing more frustrating than scouring the map for the turret or oil derrick that is being attacked. Possibly circle the area or make the red dot larger?
Thanks

User avatar
Rider
Trained
Trained
Posts: 106
Joined: 31 May 2007, 16:06

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Rider » 17 Dec 2009, 04:24

I was curious, is the ability to actually select ones starting position in multiplayer/skirmish (and possibly those of the AI as well) one of the upcoming features or hasn't this been decided yet?

Revenant86
Rookie
Rookie
Posts: 16
Joined: 13 Dec 2009, 10:51

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Revenant86 » 17 Dec 2009, 04:41

So now that scavengers can be in the Skirmish maps do you think we could improve thier AI?

Revenant86
Rookie
Rookie
Posts: 16
Joined: 13 Dec 2009, 10:51

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Revenant86 » 17 Dec 2009, 06:39

or maybe make them playable in MP without the NTW Mod

Revenant86
Rookie
Rookie
Posts: 16
Joined: 13 Dec 2009, 10:51

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Revenant86 » 17 Dec 2009, 06:45

you might want to make them Required when someone designs a new map. to prevent truckrushes,i hate that.

ps sorry for triple post i forgot to edit :(. im thinking maybe you could design something that would randomly generate scavenger outposts depending on how many Rescource points there are. so like if the rescources are set to high each one will have a small outpost guarding it.

User avatar
Zarel
Elite
Elite
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Zarel » 17 Dec 2009, 07:45

Rider wrote:I was curious, is the ability to actually select ones starting position in multiplayer/skirmish (and possibly those of the AI as well) one of the upcoming features or hasn't this been decided yet?
...erm, both of those have been a feature of Warzone since ten years ago.

Click on a player, then click on the number corresponding to the starting position. For the AIs, well, they're already the AIs in that position, but you can adjust them with the difficulty slider.

User avatar
Rider
Trained
Trained
Posts: 106
Joined: 31 May 2007, 16:06

Re: Please test the 2.3 beta releases!

Post by Rider » 17 Dec 2009, 14:49

Click on a player, then click on the number corresponding to the starting position.
What the... I wasn't aware of that at all! Thanks!

Locked