what has changed...

Do you need help? Ask here!

Bug reporting belongs here: http://developer.wz2100.net/newticket
Post Reply
User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

what has changed...

Post by lav_coyote25 » 22 Aug 2007, 01:22

is there a list cap now or what?  i keep getting an error that shuts down the game with that listed and an mdmp - and in the stderror.txt is this:
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 1 at (166,64) is too large 15278 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 2 at (61,182) is too large 9395 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 3 at (48,54) is too large 7202 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 4 at (184,186) is too large 9968 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 1 at (166,64) is too large 15278 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 2 at (61,182) is too large 9395 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 3 at (48,54) is too large 7202 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 4 at (184,186) is too large 9968 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 1 at (166,64) is too large 15278 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 2 at (61,182) is too large 9395 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 3 at (48,54) is too large 7202 tiles (max 600)
error  : gwCheckZoneSizes: warning zone 4 at (184,186) is too large 9968 tiles (max 600)
warning : new edge list size: 512
warning : new edge list size: 1024
update - here is the darn error message itself... why???
Attachments
order_list_max  error.png
order_list_max error.png (17.06 KiB) Viewed 2313 times

[The extension has been deactivated and can no longer be displayed.]

Last edited by lav_coyote25 on 22 Aug 2007, 05:23, edited 1 time in total.
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

Giel
Regular
Regular
Posts: 725
Joined: 26 Dec 2006, 19:18
Contact:

Re: what has changed...

Post by Giel » 22 Aug 2007, 23:19

It would save anyone who would try to use that mdmp file a truckload of work if you could tell which exe/version you used.

I can see it's one of my nightly builds, but not which revision (i.e. not without trying every last one of them, which takes a lot of time). So if you give me the revision number + whether it's a debug/non-debug build then I'll look at this dumpfile somewhere tomorrow or friday otherwise.

(School is starting again so my schedule is growing full)

PS I'm very tired and going to bed now.
"First make sure it works good, only then make it look good." -- Giel
Want to tip/donate? bitcoin:1EaqP4ZPMvUffazTxm7stoduhprzeabeFh

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: what has changed...

Post by lav_coyote25 » 22 Aug 2007, 23:29

sorry sorry sorry - what a noob i am!!!  my appologies!!!  r2419 august 20 2007  - will try to remember ... forgive my memory... it seems to be getting worse every year. :-[
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

User avatar
Watermelon
Code contributor
Code contributor
Posts: 551
Joined: 08 Oct 2006, 09:37

Re: what has changed...

Post by Watermelon » 22 Aug 2007, 23:34

it's quite obvious it's assert...

coyote:Do you know how to reproduce it?like it happened when you are building/giving units orders in game or it happened when loading/save?
tasks postponed until the trunk is relatively stable again.

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: what has changed...

Post by lav_coyote25 » 23 Aug 2007, 00:02

in game - giving orders to the builder bobs (trucks)  for placement of items... and it isnt a steady thing... one time i can give an order to build a string of 30 or more and other times just a few it seems will do it...  but it is always in the placement of hardpoints... at least so far.


hope this helps.
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

User avatar
Watermelon
Code contributor
Code contributor
Posts: 551
Joined: 08 Oct 2006, 09:37

Re: what has changed...

Post by Watermelon » 23 Aug 2007, 13:14

lav_coyote25 wrote: in game - giving orders to the builder bobs (trucks)  for placement of items... and it isnt a steady thing... one time i can give an order to build a string of 30 or more and other times just a few it seems will do it...  but it is always in the placement of hardpoints... at least so far.


hope this helps.
maybe the trucks have too many orders queued and trigger an assert,which shouldnt be an issue in a release build I guess...
tasks postponed until the trunk is relatively stable again.

basher5_2
Rookie
Rookie
Posts: 28
Joined: 15 Aug 2007, 02:54

Re: what has changed...

Post by basher5_2 » 23 Aug 2007, 17:01

i get thth message when i try to load my game with the hotfix in it

Giel
Regular
Regular
Posts: 725
Joined: 26 Dec 2006, 19:18
Contact:

Re: what has changed...

Post by Giel » 23 Aug 2007, 22:04

Watermelon wrote: it's quite obvious it's assert...
Hmm, what's also obvious to me (now) is that I was *really* tired then. That I didn't notice that!!
basher5_2 wrote: i get thth message when i try to load my game with the hotfix in it
Are you sure the "File: .. droid.c", "Line: 954" and "Expression: psDroid->listSize < ORDER_LIST_MAX" fields match ? Also if you have one of our releases (i.e. not a nightly build) you should never see such a dialog.
"First make sure it works good, only then make it look good." -- Giel
Want to tip/donate? bitcoin:1EaqP4ZPMvUffazTxm7stoduhprzeabeFh

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: what has changed...

Post by lav_coyote25 » 24 Aug 2007, 01:31

still - that does not help me in understanding - why is this happening?  is it something that the devs have changed?  is this supposed to happen?  what???    ???
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: what has changed...

Post by lav_coyote25 » 24 Aug 2007, 09:09

ok here is a fresh one - just happened:

r2420-nightly build - pretty much the same thing.

see attached pic and mdmp.
Attachments

[The extension has been deactivated and can no longer be displayed.]

oder list max assert again r2420.png
oder list max assert again r2420.png (17.06 KiB) Viewed 2283 times
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.

Giel
Regular
Regular
Posts: 725
Joined: 26 Dec 2006, 19:18
Contact:

Re: what has changed...

Post by Giel » 26 Aug 2007, 11:36

Extracted dump from warzone2100.mdmp.922.msg8075:

Code: Select all

  warzone2100.exe was running on #2 Intel ???-0.772 CPUs on Windows XP (2600)
Register dump:
 CS:001b SS:0023 DS:0023 ES:0023 FS:003b GS:0000
 EIP:77c35b61 ESP:0022f788 EBP:0022fac8 EFLAGS:00200246(   - 00      - IZP1)
 EAX:00000004 EBX:00000003 ECX:7c91056d EDX:002a0001
 ESI:77c12d25 EDI:00000400
Stack dump:
0x0022f788:  00000020 0000020d 00000062 0000005a
0x0022f798:  0064e0d0 00000008 575c3a43 6f7a7261
0x0022f7a8:  3220656e 5f303031 5f383032 6e705f39
0x0022f7b8:  61775c67 6e6f7a72 30313265 78652e30
0x0022f7c8:  00000065 023a97f8 02388700 00000001
0x0022f7d8:  02388700 00000000 01c6268c 00000000
Backtrace:
=>1 0x77c35b61 in msvcrt (+0x25b61) (0x77c35b61)
  2 0x0048ef21 droidUpdate+0xe6(psDroid=0x29eb1f8) [C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/src/droid.c:954] in warzone2100 (0x0048ef21)
  3 0x004f0cf5 gameLoop+0x295 [C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/src/loop.c:292] in warzone2100 (0x004f0cf5)
  4 0x004f2913 runGameLoop+0xb [C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/src/main.c:525] in warzone2100 (0x004f2913)
  5 0x004f2c8d mainLoop+0xa4 [C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/src/main.c:692] in warzone2100 (0x004f2c8d)
  6 0x004f3136 SDL_main+0x48a(argc=0x5, argv=0x1644b90) [C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/C:/Documents and Settings/Giel van Schijndel/Mijn documenten/C++/warzone/wz-trunk-main/src/main.c:872] in warzone2100 (0x004f3136)
  7 0x00586faa in warzone2100 (+0x186faa) (0x00586faa)
  8 0x00587192 in warzone2100 (+0x187192) (0x00587192)
  9 0x00586bda in warzone2100 (+0x186bda) (0x00586bda)
  10 0x00401237 in warzone2100 (+0x1237) (0x00401237)
  11 0x004012a8 in warzone2100 (+0x12a8) (0x004012a8)
  12 0x7c816fd7 in kernel32 (+0x16fd7) (0x7c816fd7)
  13 0x00000000 (0x00000000)
"First make sure it works good, only then make it look good." -- Giel
Want to tip/donate? bitcoin:1EaqP4ZPMvUffazTxm7stoduhprzeabeFh

Post Reply