Map Editor

Do you need help? Ask here!

Bug reporting belongs here: http://developer.wz2100.net/newticket
Post Reply
User avatar
Zero-Omega
Trained
Trained
Posts: 33
Joined: 13 Oct 2009, 21:00

Map Editor

Post by Zero-Omega » 04 Nov 2009, 23:48

When i Click on new file for warzone 2100 map editor i get this...

And when i press ok i get another saying Error with IMD.

What is this and how can i solve it?
Attachments
Document2.docx
(98.78 KiB) Downloaded 320 times

User avatar
Zarel
Elite
Elite
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: Map Editor

Post by Zarel » 04 Nov 2009, 23:50

...paste screenshots into Paint (and save as PNG), not MS Word... :stressed:

User avatar
Jimmbob
Trained
Trained
Posts: 138
Joined: 09 Mar 2008, 16:15
Location: England!
Contact:

Re: Map Editor

Post by Jimmbob » 05 Nov 2009, 01:08

Have you used the tutorial to set up edit world correctly?

http://docs.wz2100.net/map%20tutorials/ ... index.html

however in relation to your error you have not told it what data set to use I think or you are using the wrong data set?...haven't really used edit world in a while so I could be wrong now to start how have you set your directories, should be something like this .Image Image . without the debug bits. if its set to DATA and trys to load the data set from there it comes up with that error, make sure you load the data sets from SAMPLES

Something more helpful and simple to use than the tutorial is this file found here on your computer where you installed Edit World
C:\Beta World Editor 32 bit -128 by128 -png Beta (depending where you install it) and the file - Beta World Editor 32 bit -128 by128 -png Beta (Compiled HTML Help File)
On My PC that's where its found

Also To load a Data Set you can Click File -- Load Data Set -- either WarzoneDataC1.eds, WarzoneDataC2.eds Or WarzoneDataC3.eds
Attachments
EW3.jpg
Zero-Omega Error Image

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Map Editor

Post by lav_coyote25 » 05 Nov 2009, 01:33

make sure you use exactly what is there when you do the set directory page.

......................................AND THEN........................................

http://docs.wz2100.net/map%20tutorials/ ... w_map.html


READ the rest of the tutorial above - or at least the first 5 pages... if you have a problem reading it let me know. :)

User avatar
Jimmbob
Trained
Trained
Posts: 138
Joined: 09 Mar 2008, 16:15
Location: England!
Contact:

Re: Map Editor

Post by Jimmbob » 05 Nov 2009, 02:10

I have edited the directory image to show the full directories set up correctly (I Believe) If it would help I was wondering if this should be put up somewhere if it is not already to help new users to set it up. just an idea, and you should probably check to make sure its correct :ninja:
Attachments
Edit World Directories.png
Edit World Directories

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Map Editor

Post by lav_coyote25 » 05 Nov 2009, 02:43

This is the way it is original. :3



directory preferences.png
as for the tutorial about the dataset - see those first 5 pages from my post : viewtopic.php?f=4&t=4094&p=40456#p40451 : :3 xD

or

see here: wiki page: http://developer.wz2100.net/wiki/EditWorldTutorial01 :3 xD

User avatar
Jimmbob
Trained
Trained
Posts: 138
Joined: 09 Mar 2008, 16:15
Location: England!
Contact:

Re: Map Editor

Post by Jimmbob » 05 Nov 2009, 15:50

I see! both set-ups seem to work in allowing me to load up Data Set C1 cant get the other two to load up on mine, either way, I remember there being a file which fixed that problem on the forum somewhere, but who knows!
I'd follow lav_coyote25 instructions Zero-Omega he knows what he is on about more than me :P

Edit: I have attached the tutorial I used to set edit world up on my machine. (had to zip it couldn't upload it as it was.)
Attachments
Beta World Editor 32 bit -128 by128 -png Beta.7z
Editworld Help File
(2.53 MiB) Downloaded 415 times

Korusray
Trained
Trained
Posts: 37
Joined: 08 Nov 2009, 23:21

Re: Map Editor

Post by Korusray » 13 Nov 2009, 00:23

ive recently encountered a bug in the beta of Edit World
it happens every time i open up the Edge brushes
does anyone know of a fix for this???

Korusray
Trained
Trained
Posts: 37
Joined: 08 Nov 2009, 23:21

Re: Map Editor

Post by Korusray » 13 Nov 2009, 00:25

sorry for double post(lol) on another note ive noticed that you cant load data sets 2 and 3 if u mess with the tile texture size.....it HAS to remain at 64...>.>

User avatar
Buginator
Professional
Professional
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: Map Editor

Post by Buginator » 13 Nov 2009, 07:39

There is no source available for the beta editor.
We can't fix it without that, and since it is windows only... :stressed:

As for your problem, I think I recall reading something about those edge brushes crashing either on Coyote's docs, or maybe another forum post.
and it ends here.

User avatar
Jimmbob
Trained
Trained
Posts: 138
Joined: 09 Mar 2008, 16:15
Location: England!
Contact:

Re: Map Editor

Post by Jimmbob » 13 Nov 2009, 18:20

I think this is what you are looking for Here Korusray I believe this fix allows you to load the other 2 data sets, I remember using it back in the day XD However you will have to be a rapidshare member as the free download has run out...if anyone has a copy of it could you please upload it again? I don't have it any more sorry =(

Post Reply