No Text on Menus?

Do you need help? Ask here!

Bug reporting belongs here: http://developer.wz2100.net/newticket

Re: No Text on Menus?

Postby mcdebugger » 21 Mar 2009, 09:13

I think that it's only need to write dependencies on dejavu fonts for warzone2100 packages for Linux (on every distro).
Packing fonts into the game installer is perfect for Windows, not for GNU/Linux I think...
User avatar
mcdebugger
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 02 Feb 2007, 20:54
Location: Russian Federation

Re: No Text on Menus?

Postby Killian » 21 Mar 2009, 20:45

and how can I fix it on a mac?
Killian
New user
 
Posts: 4
Joined: 14 Mar 2009, 19:21

Re: No Text on Menus?

Postby EvilGuru » 22 Mar 2009, 00:44

Killian wrote:and how can I fix it on a mac?

It should not be an issue. On OS X we use Lucidia Grande as the default font. Since this is a system font (the same one used by default for OS X) this never becomes a problem. It is likely that your GPU is too old to correctly support GLC.

Regards, Freddie.
EvilGuru
Regular
Regular
 
Posts: 615
Joined: 23 Jun 2007, 22:41

Re: No Text on Menus?

Postby Killian » 22 Mar 2009, 11:17

i don't understand. My Mac has the newest version of Mac Os X 10.5(.6) i have an Intel Processor with 2,4 Ghz, 2 GB RAM. So this Mac isn't old.
Killian
New user
 
Posts: 4
Joined: 14 Mar 2009, 19:21

Re: No Text on Menus?

Postby Buginator » 22 Mar 2009, 18:25

Killian wrote:i don't understand. My Mac has the newest version of Mac Os X 10.5(.6) i have an Intel Processor with 2,4 Ghz, 2 GB RAM. So this Mac isn't old.

What graphics hardware do you got with that?

I know it works on a mac, I have seen it, and I think he has a ATI gfx card in his machine.
Which version of the game are you using anyway?
and it ends here.
User avatar
Buginator
Professional
Professional
 
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: No Text on Menus?

Postby Killian » 22 Mar 2009, 22:27

ATI HD 2400 128 MB VRAM
I am using the newest Version (2.1.2)
Killian
New user
 
Posts: 4
Joined: 14 Mar 2009, 19:21

Re: No Text on Menus?

Postby id820 » 07 Nov 2009, 09:33

same prob here, i installed the fonts, using WinXP SP2 PRO, onboard VGA, i cant update the driver...
id820
New user
 
Posts: 4
Joined: 07 Nov 2009, 09:05

Re: No Text on Menus?

Postby Buginator » 08 Nov 2009, 07:49

id820 wrote:same prob here, i installed the fonts, using WinXP SP2 PRO, onboard VGA, i cant update the driver...

Which onboard video card you have?
Why can't you update the drivers? Usually, windows update is the *last* place to look, and you need to go to the maker of the onboard gfx 'card' to get better drivers.
and it ends here.
User avatar
Buginator
Professional
Professional
 
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: No Text on Menus?

Postby id820 » 08 Nov 2009, 07:54

VIA/S3G UniChrome PRO IGP

:-S
id820
New user
 
Posts: 4
Joined: 07 Nov 2009, 09:05

Re: No Text on Menus?

Postby Buginator » 08 Nov 2009, 08:04

id820 wrote:VIA/S3G UniChrome PRO IGP

:-S

Ouch!
:(

I really hope they get better drivers, they are pretty much the bottom of the barrel, even worse than intel. :(
and it ends here.
User avatar
Buginator
Professional
Professional
 
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: No Text on Menus?

Postby id820 » 08 Nov 2009, 08:06

yup, i want my old vga! lawl
id820
New user
 
Posts: 4
Joined: 07 Nov 2009, 09:05

Re: No Text on Menus?

Postby winsrp » 08 Nov 2009, 08:28

I can see all text except for the player numbers on the map.... thats all I'm missing, when I click the eye icon, I see the map but not the numbers.. wonder why.
winsrp
Trained
Trained
 
Posts: 417
Joined: 14 May 2008, 17:00

Re: No Text on Menus?

Postby samuraicrow » 21 Mar 2018, 12:50

Since it seems to be a problem with numerous drivers anyway, would it be possible to pre-render the text onto a the background texture with the alpha blending? The current effect just stretches the background rectangle and then renders the text over it. Maybe it's a z-fighting issue.
samuraicrow
Greenhorn
 
Posts: 7
Joined: 15 Sep 2015, 17:50

Re: No Text on Menus?

Postby Per » 21 Mar 2018, 23:17

You do realize that you are replying to a 9 year old thread? This is generally considered a bad thing to do.
Per
Warzone 2100 Team Member
Warzone 2100 Team Member
 
Posts: 3739
Joined: 03 Aug 2006, 19:39

Re: No Text on Menus?

Postby samuraicrow » 22 Mar 2018, 07:26

Sorry about the thread necro, I'll report the bug to the author of GL4ES.
samuraicrow
Greenhorn
 
Posts: 7
Joined: 15 Sep 2015, 17:50

Previous

Return to Technical Help / Troubleshooting