The application is not initialized correctly

Do you need help? Ask here!

Bug reporting belongs here: http://developer.wz2100.net/newticket

The application is not initialized correctly

Postby leopard driver » 08 Aug 2006, 21:51

I've seen this in the bug tracker and someone wrote down that it would have been solved but still persists so:

Win XP SP2
1GB ram
ATI 9800 PRO
AMD Barton 2800+

The game won't start and the error is (roughly translated form italian): "The application is not initialized correctly 0xc0150002). Click OK to continue."

BTW I think you should really really leave a section of the forums opened to bug reporting it's way simpler.
I'm well aware I'm OT but I think having feedback in the wrong place it's better than having no feedback at all.

Bye,
leopard

//Edit by Kamaze: Changed subject
leopard driver
New user
 
Posts: 2
Joined: 08 Aug 2006, 21:39

The application is not initialized correctly

Postby Kamaze » 08 Aug 2006, 23:47

leopard driver wrote:BTW I think you should really really leave a section of the forums opened to bug reporting it's way simpler.
I'm well aware I'm OT but I think having feedback in the wrong place it's better than having no feedback at all.

We already talked about it, and came to the same result.
But i was to lazy to change it... :P

Its done now!

*move to bugreports*

However, which warzone version do you run?
Which OS?
We all have the same heaven, but not the same horizon.
Kamaze
Regular
Regular
 
Posts: 1017
Joined: 30 Jul 2006, 15:23

The application is not initialized correctly

Postby leopard driver » 09 Aug 2006, 01:30

Ok, I'm glad you accepted my suggestion and there we go:

Warzone version:
warzone-2.0.4_rc1


Description:
"The application is not initialized correctly (0xc0150002). Click OK to continue."


How to reproduce:
Double click on Warzone.exe or go to Start -> Programs -> Warzone 2100 etc, it's the same result. I've tried to install with and without admin privileges, but no way, always the same error. What I've tried not is to install the Visual Basic libraries but wouldn't it be easier if the game was compiled with them? As I said this bug has been reported in the bug tracker (#6401) but I think it's quite an important one.


Operating system:
WinXP Pro SP2


Other information:
1GB ram
ATI 9800 PRO -> Catalyst 5.13
Avance AC97 Audio
AMD Barton 2800+

Regards,
leopard
leopard driver
New user
 
Posts: 2
Joined: 08 Aug 2006, 21:39

The application is not initialized correctly

Postby Terminator » 09 Aug 2006, 12:12

"The application is not initialized correctly (0xc0150002). Click OK to continue.">

1) I think you dont have some sdl files or somethink like that. Anyway try to download this from my site : http://krossfire.net.ru/index.php?do=do ... file&id=47.
2)If VCredist_x86_for_wz_2.0.3 this is not help. May be its your ATI 9800 PRO -> Catalyst 5.13. Because I tested wz on Radeons and its works not so fast as I expcted.
Death is the only way out... sh*t Happens !

Russian-speaking Social network Group http://vk.com/warzone2100
User avatar
Terminator
Regular
Regular
 
Posts: 1062
Joined: 05 Aug 2006, 13:46
Location: Ukraine

The application is not initialized correctly

Postby Speeder » 09 Aug 2006, 19:57

yes in ati radeon 9800 wz run very slow!
[url=http://www.krossfire.net.ru/]
[img width=350 height=19 alt=KrossFire.Net.RU - Best site about RTS games!]http://krossfire-rus.kknd2.com/userbar/uz_Warzone2.gif[/img]
[/url]
User avatar
Speeder
Trained
Trained
 
Posts: 38
Joined: 09 Aug 2006, 18:57

The application is not initialized correctly

Postby Suprano » 09 Aug 2006, 21:34

I friend of mine experinced a similar or the same prolbem... installing this did help:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 0b62a191ee


--Ano
Suprano
Rookie
Rookie
 
Posts: 31
Joined: 04 Aug 2006, 11:44
Location: Bavaria

The application is not initialized correctly

Postby Speeder » 10 Aug 2006, 14:50

what about ati radeon? i need to play! but i can not !!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
[url=http://www.krossfire.net.ru/]
[img width=350 height=19 alt=KrossFire.Net.RU - Best site about RTS games!]http://krossfire-rus.kknd2.com/userbar/uz_Warzone2.gif[/img]
[/url]
User avatar
Speeder
Trained
Trained
 
Posts: 38
Joined: 09 Aug 2006, 18:57

The application is not initialized correctly

Postby Kamaze » 10 Aug 2006, 16:31

We talked a bit over the bugreporting method again...
However, we have no decision yet. So, bugs will go to the Gna.org bugtracker again.
Sorry for that :(

*Moved to Help/Troubleshooting*
We all have the same heaven, but not the same horizon.
Kamaze
Regular
Regular
 
Posts: 1017
Joined: 30 Jul 2006, 15:23

Re: The application is not initialized correctly

Postby Panzer » 17 Nov 2006, 05:50

I am having the same problem - getting the same mesage when I try to run 2.0.4. ("failed to initialize properly 0xc015002)")

I tried downloading VisualCC++2005 Redistibutable Package x86.  No help.

I am running XP Home on a Presario.

I did not have WZ installed on this machine before clicking on "Windors Installer" on the downloads page.  WHile installing, a screen came up showing "Mods" with subordinate file "Grims art update."  The block for "Base" appeared only as a shadow. 

Should I install 1.10 BEFORE 2.0.4?
Last edited by Panzer on 17 Nov 2006, 05:57, edited 1 time in total.
Panzer
Greenhorn
 
Posts: 7
Joined: 17 Nov 2006, 01:56

Re: The application is not initialized correctly

Postby lav_coyote25 » 17 Nov 2006, 06:20

no!!! :o  do not install any of the old patches / mods / etc with ANY of the new releases.

go and download 2.05 ;D   


2.04 is and will continue to be VERY bug filled. >:( - i suppose someone will have to finsd and delete that particular download from all places.


205 is very stable ( windows xp sp2 on presario and Certified data machine.)  if you need any help let me know.
‎"to prepare for disaster is to invite it, to not prepare for disaster is a fools choice" -me (kim-lav_coyote25-metcalfe) - it used to be attributed to unknown - but adding the last bit , it now makes sense.
User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
 
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: The application is not initialized correctly

Postby Panzer » 17 Nov 2006, 17:03

Thank you for the prompt reply.

And thanks to the entire team for their work on WZ.

 
Panzer
Greenhorn
 
Posts: 7
Joined: 17 Nov 2006, 01:56


Return to Technical Help / Troubleshooting