Game Graphics "skip"

Do you need help? Ask here!

Bug reporting belongs here: http://developer.wz2100.net/newticket
Post Reply
O3CAndrew
New user
Posts: 2
Joined: 15 Apr 2008, 03:30

Game Graphics "skip"

Post by O3CAndrew » 15 Apr 2008, 03:40

Hello everyone,

I used to play the original Warzone 2100 way back in the day, and just remembered about this project so I thought I'd give it a spin once again to enjoy some good memories.

Well I have run into an annoying little bug while playing the game. No matter what I'm doing, scrolling around the map, watching my units move around, etc. the game "skips". When I say skip, I mean its like the FPS drops to 1 for a second or two, then speeds back up.

Here's my current system configuration:

Windows XP Home 32bit
AMD Athlon 64 X2 5200+
4Gb PC6400 Dual Channel
eVGA 8800GTS 320Mb
ASUS M2N-SLi Deluxe
320Gb SATA-II

I have disabled all mods that came with the game, Grim.wz and Aivolution.wz, and I still encounter this problem.

Has anyone else experienced this problem? If so, were you able to fix it, how?

Best regards,
-O3CAndrew

User avatar
The Commander
Trained
Trained
Posts: 66
Joined: 17 Jan 2008, 05:23
Location: New Zealand
Contact:

Re: Game Graphics "skip"

Post by The Commander » 15 Apr 2008, 05:29

You could try disable the shadows in game,
CTRL+S or is it ALT+S lol. Its one of them. This may help it.
Stargate Mod

User avatar
Black Project
Regular
Regular
Posts: 737
Joined: 04 Apr 2008, 20:53

Re: Game Graphics "skip"

Post by Black Project » 15 Apr 2008, 17:26

The Commander wrote: You could try disable the shadows in game,
CTRL+S or is it ALT+S lol. Its one of them. This may help it.
Alt+S is the correct key to disable/enable the shadows

Regards

BP

User avatar
Buginator
Professional
Professional
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: Game Graphics "skip"

Post by Buginator » 16 Apr 2008, 08:35

O3CAndrew wrote: Hello everyone,

I used to play the original Warzone 2100 way back in the day, and just remembered about this project so I thought I'd give it a spin once again to enjoy some good memories.

Well I have run into an annoying little bug while playing the game. No matter what I'm doing, scrolling around the map, watching my units move around, etc. the game "skips". When I say skip, I mean its like the FPS drops to 1 for a second or two, then speeds back up.

Here's my current system configuration:

Windows XP Home 32bit
AMD Athlon 64 X2 5200+
4Gb PC6400 Dual Channel
eVGA 8800GTS 320Mb
ASUS M2N-SLi Deluxe
320Gb SATA-II

I have disabled all mods that came with the game, Grim.wz and Aivolution.wz, and I still encounter this problem.

Has anyone else experienced this problem? If so, were you able to fix it, how?

Best regards,
-O3CAndrew
Your system should be able to handle the game easily.  Do you play window or full screen?
Does this happen with other openGL games?  (Quake series...)
and it ends here.

O3CAndrew
New user
Posts: 2
Joined: 15 Apr 2008, 03:30

Re: Game Graphics "skip"

Post by O3CAndrew » 16 Apr 2008, 18:47

Currently this is the only game installed on my PC as I do most of my gaming on my Xbox 360.

I'm wondering if its a GFC Driver error, let me make sure I have the most up to date driver and then run the game.

Post Reply