Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Do you need help? Ask here!

Bug reporting belongs here: http://developer.wz2100.net/newticket
Post Reply
hardware5689
New user
Posts: 1
Joined: 04 Aug 2018, 01:30

Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by hardware5689 » 04 Aug 2018, 01:43

First off I played this game on PS1 and it is my all time favorite game and I have played the campaign more times than I can count. I was hoping that 3.2.3 may have possibly made the ai tougher and challenging

I downloaded this game today again on my computer which I have done before on numerous occasions without issue. This is the first time I also decided to include the video because I have not seen them in so long. Much to my disappointment I played up to Alpha Two where I came into the issue of the Sensor Unit. I did some looking around and found I had to intercept it before it disappeared on the double tracks leading off to where a future mission will send numerous enemies to destroy me. I did destroy the sensor unit but still after all units and bases are eliminated the clock is still ticking; much to my chagrin. So I decided ok, I'll skip to the Beta missions and on the first mission it crashes on me. I am disappointed because I wanted to play. If anyone has any advice id be happy to listen, I don't have the time to look through all the threads so try not to bash me for bringing up a possible reoccurring issue,
Sincerely
ToC_Warlord
Former Age of Mythology player

User avatar
Lord_Kane
Trained
Trained
Posts: 103
Joined: 24 Nov 2016, 21:51

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by Lord_Kane » 04 Aug 2018, 09:27

Work is being done a new version with a super bug fixed campaign, its not out yet. but I have no ETA for you.
You can try to access the master builds if you want.

moltengear
Trained
Trained
Posts: 90
Joined: 22 Jul 2017, 15:05

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by moltengear » 04 Aug 2018, 09:37

viewtopic.php?f=1&t=12714
You can write here. Since what you say is being discussed to this topic.

http://buildbot.wz2100.net/files/
You can download the latest version of the assembly.
This assembly is significantly different from the 3.2.3 version.
Thank you for not indifferent to the support of the game.
You can support me. DOGE wallet - D5GFBVPoa2jcrwJqXyBvcYimnBB6mgHGjT

User avatar
Lord_Kane
Trained
Trained
Posts: 103
Joined: 24 Nov 2016, 21:51

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by Lord_Kane » 04 Aug 2018, 09:44

moltengear wrote:viewtopic.php?f=1&t=12714
You can write here. Since what you say is being discussed to this topic.

http://buildbot.wz2100.net/files/
You can download the latest version of the assembly.
This assembly is significantly different from the 3.2.3 version.
Thank you for not indifferent to the support of the game.
ahhh thanks moltengear , you saved me some time digging through bookmarks :)

User avatar
Slye_Fox
Trained
Trained
Posts: 81
Joined: 03 Jan 2007, 22:25
Location: London, UK
Contact:

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by Slye_Fox » 04 Aug 2018, 10:49

I'm posting this here, as it's a related issue.

When returning from off-site missions after getting the full Alpha map, some units are put into the bottom right corner.
image: https://i.imgur.com/aTJgbUq.png
They are completely stuck there.

User avatar
WZ2100ModsFAn
Trained
Trained
Posts: 271
Joined: 15 Apr 2018, 17:25
Location: United States.

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by WZ2100ModsFAn » 04 Aug 2018, 15:06

Buildbot builds are outdated.

You can get more up to date master builds here.

https://ci.appveyor.com/project/Warzone ... nch/master

Just click on artifacts and select if you want portable or full installer.

Note: for linux users have to clone the repo with simple command.

Same for mac all though don't know how they can clone repos.

I've never had a mac.

git clone https://github.com/Warzone2100/warzone2100
Apologies if i dont see your post
central time usa

alfred007
Trained
Trained
Posts: 466
Joined: 31 Jul 2016, 06:25
Location: Stuttgart, Germany

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by alfred007 » 04 Aug 2018, 18:15

Slye_Fox wrote:I'm posting this here, as it's a related issue.

When returning from off-site missions after getting the full Alpha map, some units are put into the bottom right corner.
image: https://i.imgur.com/aTJgbUq.png
They are completely stuck there.
This bug is fixed in the current master version you can download here. It's the portable version for windows. You get a zip-file that contains the lastest master version.
The current master version for Mac you find here.
If you still want to play the version you have downloaded, you can load these units into a transporter in the next away mission. This bug occurs (also in beta and gamma mission) when you produce units in a away mission, save the game and reload it. Then all produced units are placed in the south-eastern corner.
@hardware5689 You should also download the latest master version because a lot of bugs of 3.2.3 are fixed in it.

User avatar
Slye_Fox
Trained
Trained
Posts: 81
Joined: 03 Jan 2007, 22:25
Location: London, UK
Contact:

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by Slye_Fox » 05 Aug 2018, 15:35

alfred007 wrote:
Slye_Fox wrote:I'm posting this here, as it's a related issue.

When returning from off-site missions after getting the full Alpha map, some units are put into the bottom right corner.
image: https://i.imgur.com/aTJgbUq.png
They are completely stuck there.
This bug is fixed in the current master version you can download here. It's the portable version for windows. You get a zip-file that contains the lastest master version.
The current master version for Mac you find here.
If you still want to play the version you have downloaded, you can load these units into a transporter in the next away mission. This bug occurs (also in beta and gamma mission) when you produce units in a away mission, save the game and reload it. Then all produced units are placed in the south-eastern corner.
The problem with that, is the AR mod dosn't work with it.

User avatar
WZ2100ModsFAn
Trained
Trained
Posts: 271
Joined: 15 Apr 2018, 17:25
Location: United States.

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by WZ2100ModsFAn » 05 Aug 2018, 18:16

I did ask Jorzi to see if that could be fixed with ARmod

The problem is that it uses outdated shaders.

So i had to manually edit them myself to get them to work.
Apologies if i dont see your post
central time usa

User avatar
JimmyJack
Trained
Trained
Posts: 92
Joined: 06 May 2017, 05:50

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by JimmyJack » 06 Aug 2018, 20:19

WZ2100ModsFAn wrote:So i had to manually edit them myself to get them to work.

So? Where is the edited shader file? Or tell us what in the file needs to be edited please.

I got it to work in 3.2.3 by pulling a shader file out. I think it was Tcmask.frag or was it Tcmask.vert don't remember now.

Anyways just pulling a file out of an mod isn't really a fix. I would like to know the edit.
Bring back the cool! The Rman-Jack VTOL builder.
Transmission ends ...

User avatar
WZ2100ModsFAn
Trained
Trained
Posts: 271
Joined: 15 Apr 2018, 17:25
Location: United States.

Re: Campaign Gameplay Issues 3.2.3

Post by WZ2100ModsFAn » 06 Aug 2018, 20:46

JimmyJack wrote:
WZ2100ModsFAn wrote:So i had to manually edit them myself to get them to work.

So? Where is the edited shader file? Or tell us what in the file needs to be edited please.

I got it to work in 3.2.3 by pulling a shader file out. I think it was Tcmask.frag or was it Tcmask.vert don't remember now.

Anyways just pulling a file out of an mod isn't really a fix. I would like to know the edit.
Well my fix doesn't work anymore because i still get gl invalid operation.
Apologies if i dont see your post
central time usa

Post Reply