[HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Warzone 2.2.x series. (Unsupported--read only !)

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby cybersphinx » 30 Sep 2009, 01:29

lav_coyote25 wrote:question to the dev's - are the maps / mods being placed in folders the same all across the os's.
The only difference is where the Warzone folder is located, everything inside of that is the same on all systems.
cybersphinx
Inactive
Inactive
 
Posts: 1656
Joined: 01 Sep 2006, 19:17

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby Zarel » 30 Sep 2009, 02:55

Okay, I haven't been posting since I can't understand topo, but I'm beginning to see that this is a serious issue.

topo, what is your native language? You clearly don't speak English very well, so if you have a language you are more fluent in, can you use that one instead? And describe what's wrong with 2.2.3 as clearly as you can, please.
User avatar
Zarel
Elite
Elite
 
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby topo1948 » 30 Sep 2009, 07:02

zarel,de antemano,gracias por contestar mi pedido de ayuda y lo mas importante permitirme plantearlo en mi idioma.
1.-encuentro fascinante y super entretenido wz2100.
2.-admiro y aplaudo todo el esfuerzo, tiempo,dedicacion y sobre todo el poner vuestras capacidades al servicio de los que disfrutamos este juego.
Ahora permitame explicarle mi problema lo mas claro y preciso.
* he bajado varias versiones de wz.todas y cada una de ellas me han permitido jugar sin problemas.nunca un fallo.
* siempre jugando solo contra el computador,skirmish.
* buscando mapas nuevos,recorri diferentes direcciones.S*iendo Mac mi equipo no es mucho lo que encontre,afortunadamente ( para mi por lo menos ),llegue a forums.wz2100.net.
* leyendo me entere de mod,mapas nuevos,nuevas versiones,etc,etc.
* me inscribi para poder participar en los foros para aprender mas sobre wz.
* fascinado por la posibilidad de versiones nuevas.y no puedo negarlo,mapas nuevos.le recuerdo que solo he jugado los basicos que traen las versiones.baje varios del foro de mapas.todos .wz.
* Aqui comenzaron mis problemas,si asi puedo llamarlos.ya que ninguna version los reconocia (siguiendo paso por paso sus instrucciones de los foros).pero nada.
* finalmente baje la ultima version 2.2.3(last-release)sin videos.esta, maravillosamente me reconoce los mapas nuevos y me permite jugarlos.funcionando perfecto.Desgraciadamente no duro mucho.luego de 6-7 minutos se friza.probe con todos los mapas nuevos y lo mismo. luego de 6-7 minutos se friza.saque de la carpeta maps los mapas nuevos,probe jugar los mapas estandar del juego,y estos sorprendentemente permiten jugarse casi 20-25 minutos y luego se frizan.permitame aclarar este termino...frizar.la imagen se detiene.el mouse se mueve pero no activa nada,la unica solucion,apretar boton de power+esc y reiniciar el equipo.
*baje de apple-download la version 2.2.3(last-release)con videos.se ven perfecto.pero el juego da el mismo problema,
*baje la version 2.0.8.rc1-built nov 3 2007.juego perfecto.no me permite los mapas nuevos.pero no me preocupa.
*baje la version 2100-2.2-beta1-nofmv.dmg.juego perfecto.no me permite los mapas nuevos.pero no me preocupa.
esta es casi igual que la 2.2.3,quizas con los graficos de menos calidad.en ambas el mouse se pone lento al elegir el tipo de mapa a jugar ( solo ahi ).solo ahi,luego normal.
*lo que me preocupa es que se atribuya este problema a ram,tarjeta de video,sobrecalentamiento,tipo de equipo,etc.si estamos en este foro es en beneficio de todos,vuestra labor sera mas beneficiosa y productiva para todos si tienen una idea clara de los problemas que se van presentando,con mayor razon para ustedes.
zarel,nunca ha sido mi intencion molestarlos,ni siquiera,por asi decirlo,sobreexponer de manera insistente MI problema.tu eres inteligente y ademas sagaz [*]Okay, I haven't been posting since I can't understand topo, but I'm beginning to see that this is a serious issue.[*]
*resumiendo.version 2.2.3,no funciona en mi equipo.Si reconoce los mapas nuevos.grafica y diseño espectacular.
*todas las otras versiones funcionan perfecto,eso si no reconocen mapas nuevos.
Agradezco,enormemente haber podido explicar mejor mi problema.espero que comprenda que las mismas ganas de buscar alguna solucion a este,en otro idioma fue lo que impulso a enviar varios post,con algunas notas y screenshoot.esto creo resulto molesto e insistente.no fue mi intencion.afortunadamente zarel,cogio la seña.GRACIAS
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby Zarel » 30 Sep 2009, 08:54

Okay, good, I can understand some Spanish. I can't write too much of it myself, though, so forgive me for replying in English.

I would like to ask one more thing from you, though. Can you put spaces after each of your commas (,) and periods (.) ?

By that, I mean:
YES: "permitame aclarar este termino... frizar. la imagen se detiene."
NO: "permitame aclarar este termino...frizar.la imagen se detiene."

That makes your writing a lot easier to read. Thanks.

topo1948 wrote:* Aqui comenzaron mis problemas,si asi puedo llamarlos.ya que ninguna version los reconocia (siguiendo paso por paso sus instrucciones de los foros).pero nada.

Ah, yes, we had a bug with earlier versions of Warzone that didn't let Macs use maps or mods. We fixed that in the newer versions, which explains why it worked when you upgraded to 2.2.3.

topo1948 wrote:* finalmente baje la ultima version 2.2.3(last-release)sin videos.esta, maravillosamente me reconoce los mapas nuevos y me permite jugarlos.funcionando perfecto.Desgraciadamente no duro mucho.luego de 6-7 minutos se friza.probe con todos los mapas nuevos y lo mismo. luego de 6-7 minutos se friza.saque de la carpeta maps los mapas nuevos,probe jugar los mapas estandar del juego,y estos sorprendentemente permiten jugarse casi 20-25 minutos y luego se frizan.permitame aclarar este termino...frizar.la imagen se detiene.el mouse se mueve pero no activa nada,la unica solucion,apretar boton de power+esc y reiniciar el equipo.

I understand what you mean by 'friza' - it's the English word 'freeze'.

There are ways to fix freezes without restarting, by the way - try using Option+Cmd+Esc (If you're using an old Mac keyboard, "option" = "alt", and "cmd" = "apple").

It's hard for us to fix these kinds of bugs, since Warzone doesn't freeze for me. You can help by doing this:

1. Open Warzone 2.2.3 in windowed mode (options -> video options -> graphics mode -> windowed).
2. When Warzone freezes, open Terminal (in Utilities), but DO NOT CLOSE WARZONE.
3. In the Terminal, type: gdb
(When I tell you to type something into the terminal, press Enter after typing it)
4. In the Terminal, type: attach Warzone
5. In the Terminal, type: backtrace
6. Copy and paste everything from the Terminal to here.

topo1948 wrote:*baje la version 2100-2.2-beta1-nofmv.dmg.juego perfecto.no me permite los mapas nuevos.pero no me preocupa.

This is interesting. Let's figure out more precisely which version it broke in.

2.2b2: http://download.gna.org/warzone/release ... _nofmv.dmg
2.2rc1: http://download.gna.org/warzone/release ... -nofmv.dmg
2.2.1: http://download.gna.org/warzone/release ... -nofmv.dmg
2.2.2: http://download.gna.org/warzone/release ... _nofmv.dmg

Can you try each of these versions, and tell me which ones freeze and which ones don't?

topo1948 wrote:*lo que me preocupa es que se atribuya este problema a ram,tarjeta de video,sobrecalentamiento,tipo de equipo,etc.si estamos en este foro es en beneficio de todos,vuestra labor sera mas beneficiosa y productiva para todos si tienen una idea clara de los problemas que se van presentando,con mayor razon para ustedes.

What do you mean? I don't think anyone's been blaming RAM, video card, or anything like that...
User avatar
Zarel
Elite
Elite
 
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA

Re: version 2.2-beta2 (modified locally)

Postby topo1948 » 30 Sep 2009, 11:24

It's work just fine. not problem at all.
I save the game. perfect.
Attachments
Picture 6.png
no problem.
Picture 1.png
game version
Picture 4.png
the sky looks great.
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby Zarel » 30 Sep 2009, 17:37

Did you see my last post?
User avatar
Zarel
Elite
Elite
 
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby topo1948 » 30 Sep 2009, 20:15

Zarel wrote:Did you see my last post?

Of course. I appreciate so much every single word.
Zarel wrote:1. Open Warzone 2.2.3 in windowed mode (options -> video options -> graphics mode -> windowed).
2. When Warzone freezes, open Terminal (in Utilities), but DO NOT CLOSE WARZONE.
3. In the Terminal, type: gdb
(When I tell you to type something into the terminal, press Enter after typing it)
4. In the Terminal, type: attach Warzone
5. In the Terminal, type: backtrace
6. Copy and paste everything from the Terminal to here.


I try windowed mode the 2.2b2 version. it's look so nice. I means so clear. no problem. work.
Why on about Wz. it's say version 1 (attachment)
I'll try on this mode 2.2.3 version. To open Terminal . I'll do this after try the other 3 version.

Zarel wrote:This is interesting. Let's figure out more precisely which version it broke in.

2.2b2: http://download.gna.org/warzone/release ... _nofmv.dmg
2.2rc1: http://download.gna.org/warzone/release ... -nofmv.dmg
2.2.1: http://download.gna.org/warzone/release ... -nofmv.dmg
2.2.2: http://download.gna.org/warzone/release ... _nofmv.dmg

Can you try each of these versions, and tell me which ones freeze and which ones don't?


I try the first. perfect. I give you some detail in
Re: version 2.2-beta2 (modified locally)

If you need more information about, just tell me.
Now I'll try 2.2rc1.
thanks a lot.
Attachments
version 1.png
Why on about Wz. it's say version 1. This one it's 2.2rc1 version. Ready to be played.
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby Zarel » 30 Sep 2009, 20:59

topo1948 wrote:I try windowed mode the 2.2b2 version. it's look so nice. I means so clear. no problem. work.
Why on about Wz. it's say version 1 (attachment)
I'll try on this mode 2.2.3 version. To open Terminal . I'll do this after try the other 3 version.

Okay. Remember to use the Terminal after Warzone freezes, but without closing Warzone.

Zarel wrote:I try the first. perfect. I give you some detail in
Re: version 2.2-beta2 (modified locally)

If you need more information about, just tell me.
Now I'll try 2.2rc1.
thanks a lot.

Oh, I understand now. Yes, try them one at a time, and tell me which one works and which one doesn't. So we know:

2.2b1: works
2.2b2: works
2.2rc1: ???
2.2.1: ???
2.2.2: ???
2.2.3: freezes

topo1948 wrote: Why on about Wz. it's say version 1. This one it's 2.2rc1 version. Ready to be played.

Ah, we forgot about that. I'll see if I can fix that for the next version.
User avatar
Zarel
Elite
Elite
 
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby topo1948 » 01 Oct 2009, 00:23

The second version 2.2.rc1, completed. perfect. no problems.
As you wrote.
2.2b1: works. :D
2.2b2: works. :D
2.2rc1: works. :D
2.2.1: ???
2.2.2: ???
2.2.3: freezes
Now I'll try 2.2.1
thanks a lot.
note:
zarel, just for the record. not big deal, but. once you complete the map. the screen show you the attachments.
I notice something weird, just the objetive achieved words, it's look as doble printed. the text behind it's not the same. it's not reflexion. I'll seng another attach zooming this. after you click the screen, get normal.
Attachments
Picture 2.png
text zoom
Picture 1.png
completed.no problems.
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby topo1948 » 01 Oct 2009, 03:09

Version 2.2.1, completed. perfect. no problems.
As you wrote.
2.2b1: works. :D
2.2b2: works. :D
2.2rc1: works. :D
2.2.1: works. :D :...: :D :D .accept new maps.they work OK. :suprised: :suprised:
2.2.2: ???
2.2.3: freezes

Now I'll try 2.2.2

note:
Zarel,about the objetive achieved text. it's not a doble printing. ( I'am sending attach.)
It's another text behind.... New intelligence report
On the top left corner at the same time, YOU ARE VICTORIOUS.
Once you click the mouse over. stay only objetive achieved

about new maps.
This version accept to "kind" of them. instead of words I'll show you a couple of pictures.one it's Document the other Unix Executable File. both works fine.
The 4c-cliffBeta.wz works but look weird. all the floor is black.
Attachments
Picture 6.png
YOU ARE VICTORIOUS New intelligence report
Picture 4.png
both works fine.
Picture 2.png
maybe are the same. they look different ?
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby Zarel » 01 Oct 2009, 04:40

topo1948 wrote:zarel, just for the record. not big deal, but. once you complete the map. the screen show you the attachments.
I notice something weird, just the objetive achieved words, it's look as doble printed. the text behind it's not the same. it's not reflexion. I'll seng another attach zooming this. after you click the screen, get normal.

No, it's just that, under "OBJECTIVE ACHIEVED", it says "New intelligence report". "OBJECTIVE ACHIEVED" is covering it up, but it's transparent, so you're still seeing it under it. It's not a big deal.

topo1948 wrote:about new maps.
This version accept to "kind" of them. instead of words I'll show you a couple of pictures.one it's Document the other Unix Executable File. both works fine.
The 4c-cliffBeta.wz works but look weird. all the floor is black.

I dunno. It's no big deal that they look different. I'll try to fix it, but that's not too important, either.

Can you give a screenshot of your problems with cliffBeta?
User avatar
Zarel
Elite
Elite
 
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby topo1948 » 01 Oct 2009, 06:24

Zarel wrote:Can you give a screenshot of your problems with cliffBeta?

I dont know about cliffBeta. explain me.

Version 2.2.2, completed. problems.freezes.
As you wrote.
2.2b1: works. :D
2.2b2: works. :D
2.2rc1: works. :D
2.2.1: works. :D :...: :D :D .accept new maps.they work OK. :suprised: :suprised:
2.2.2: freezes. :gonk:. accept new maps.they work OK
2.2.3: freezes

Zarel wrote:1. Open Warzone 2.2.3 in windowed mode (options -> video options -> graphics mode -> windowed).
2. When Warzone freezes, open Terminal (in Utilities), but DO NOT CLOSE WARZONE.
3. In the Terminal, type: gdb
(When I tell you to type something into the terminal, press Enter after typing it)
4. In the Terminal, type: attach Warzone
5. In the Terminal, type: backtrace
6. Copy and paste everything from the Terminal to here.


I did every thing as you said. I got this.( 1 )

Zarel, with wz. freezed but running I start to moving around, I means looking and doing screenshoot of.I have no idea. just trying to help, giving more information to you. more clues.sorry about this. Anything you need give the step and I'll try my best. If all this things does means nothing,just tell me.

As 3 attach. it's allow. I'll send another post.
Attachments
Picture 9.png
Picture 6.png
Picture 4.png
screenshoot 1
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby topo1948 » 01 Oct 2009, 06:31

more attach.
Attachments
Picture 13.png
Picture 12.png
Picture 11.png
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby topo1948 » 01 Oct 2009, 06:53

this one It's a samples of something. it's too long so I screenshoot part of.
Attachments
Picture 3.png
the end.
Picture 19.png
I have no idea whats it means,
sample.png
Just a little part, it's too long. start
topo1948
Trained
Trained
 
Posts: 65
Joined: 06 Sep 2009, 22:56

Re: [HELP] this happened in ver. 2.1 and now happened ver. 2.2

Postby -Kosh- » 01 Oct 2009, 07:10

A PPC mac? Yell to apple to fix the drivers or do they tell you to upgrade to OS X 10.6?
This is a waste of space. Something important should be here.
-Kosh-
Trained
Trained
 
Posts: 203
Joined: 16 Sep 2009, 23:34

PreviousNext

Return to 2.2.x