Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Warzone 2.1.x series. (Unsupported--read only!)
Locked
nullack
Greenhorn
Posts: 7
Joined: 24 Aug 2008, 21:56

Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by nullack » 30 Nov 2008, 06:56

Jaunty has the 2.1 RC1 warzone build. Like Fedora 10, it also has the new pulse audio sound server. Other games play fine but warzone is all pops, fizzes and noisy static when trying to play the music, voice and sound effects.

This did not occur in beta 4.

Per
Warzone 2100 Team Member
Warzone 2100 Team Member
Posts: 3753
Joined: 03 Aug 2006, 19:39

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by Per » 02 Dec 2008, 00:45

Works fine with Pulseaudio here, on Fedora 10. Also worked fine on Fedora 9.

nullack
Greenhorn
Posts: 7
Joined: 24 Aug 2008, 21:56

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by nullack » 04 Dec 2008, 08:02

I just did a fresh install and can confirm the problem still exists.

Can anyone help me debug this further? Im happy to create Ubuntu or Warzone bug reports. All audio works fine except for Warzone.

I note these in the sys log while the game is executing

Dec 4 16:58:50 PPP pulseaudio[5840]: module-alsa-sink.c: Increasing wakeup watermark to 181.31 ms

Per
Warzone 2100 Team Member
Warzone 2100 Team Member
Posts: 3753
Joined: 03 Aug 2006, 19:39

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by Per » 04 Dec 2008, 15:55

Sorry, no idea what could be the problem.

cybersphinx
Inactive
Inactive
Posts: 1688
Joined: 01 Sep 2006, 19:17

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by cybersphinx » 04 Dec 2008, 16:14

nullack wrote:Can anyone help me debug this further? Im happy to create Ubuntu or Warzone bug reports. All audio works fine except for Warzone.
Try some other program that uses OpenAL, e.g. "mplayer -ao openal some.movie". If that doesn't work, then you have to find out how to make OpenAL work with pulseaudio (or complain to Ubuntu to make them do it).

fisk0
Trained
Trained
Posts: 245
Joined: 17 Aug 2008, 16:59
Location: Stockholm, Sweden

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by fisk0 » 04 Mar 2009, 19:13

I had the same problem. I can't get anything using PulseAudio to work, but I managed to get sound in Warzone 2100 by editing OpenAL's config file (/etc/openal/something) to use OSS instead. There are helpful comments inside the config file that tells you what to do.
Desktop: AMD Athlon X3 440 3.0ghz, 4GB RAM, Radeon HD4200, Windows 7 Professional 64-bit
Laptop: AMD Athlon X2 QL-64 2.1Ghz, 3GB RAM, Radeon HD3200, Windows Vista Home Basic 32-bit & Ubuntu 9.04 64-bit

User avatar
jaakan
Trained
Trained
Posts: 75
Joined: 15 Jun 2008, 01:51

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by jaakan » 05 Mar 2009, 00:24

here is what I found
http://pulseaudio.org/ticket/488
fixed on/after 0.9.15 but Ubuntu Jaunty is currently at 0.9.14. Hopeful Ubuntu Jaunty will get the newer version with the fix before the final comes out.

tk24
Greenhorn
Posts: 10
Joined: 06 Sep 2009, 15:14

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by tk24 » 19 Sep 2009, 00:32

the problem exists in version 2.2 in version 2.1 i had no sounds what so ever

User avatar
lav_coyote25
Professional
Professional
Posts: 3434
Joined: 08 Aug 2006, 23:18

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by lav_coyote25 » 19 Sep 2009, 01:08

we are now on 2.2.3 - your best bet is to get the latest release...

cybersphinx
Inactive
Inactive
Posts: 1688
Joined: 01 Sep 2006, 19:17

Re: Sounds Are Broken in RC on Ubuntu Jaunty

Post by cybersphinx » 19 Sep 2009, 01:11

Test another program using OpenAL. If that also doesn't work, the problem is with Ubuntu, and you should report it there.

Locked