2.1 beta 4 problem !!!

Warzone 2.1.x series. (Unsupported--read only!)
gesierfou
Greenhorn
Posts: 11
Joined: 21 Jul 2008, 03:10

2.1 beta 4 problem !!!

Post by gesierfou » 21 Jul 2008, 03:15

We have a very critical problem with this beta 4 !
We are three gamers in the french wz2100 open game ! and we can't launch the game. Because we can't see menu and the game crash !

User avatar
craigengbrecht
Trained
Trained
Posts: 51
Joined: 21 Jul 2008, 03:49
Location: Red Deer, AB
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by craigengbrecht » 21 Jul 2008, 03:51

YAY so I am not the only one!

Note, tried on the mods and one the regular version, all the same problem.
*EDIT*(problem: When WZ2100 starts all is normal, and menu exsists but cannot see the words of the menu, they are clickable though)

I dont know what I could tell you to help you find the problem But I could send you a error output if you can tell me where to find it.
AMD FX X8 3.88Ghz
16GB KVM 1333Mhz
ASUS M5A97
ASUS EAH 6850 1GB
3x ASUS 1920x1080 VW246H
1x 5000GB Primary
1x 1TB Internal
1x 3TB Internal

User avatar
Molotov
Trained
Trained
Posts: 34
Joined: 07 Jul 2008, 23:22
Location: Texas
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by Molotov » 21 Jul 2008, 04:30

I'm having the same problem!
Man, this is annoying.
You have five minutes to comply,
0R 3|$3 1T$ FR%1N6 T1M3!!!!!11!!!1!

User avatar
craigengbrecht
Trained
Trained
Posts: 51
Joined: 21 Jul 2008, 03:49
Location: Red Deer, AB
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by craigengbrecht » 21 Jul 2008, 04:32

:( We just wanna play!! :(
AMD FX X8 3.88Ghz
16GB KVM 1333Mhz
ASUS M5A97
ASUS EAH 6850 1GB
3x ASUS 1920x1080 VW246H
1x 5000GB Primary
1x 1TB Internal
1x 3TB Internal

User avatar
Molotov
Trained
Trained
Posts: 34
Joined: 07 Jul 2008, 23:22
Location: Texas
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by Molotov » 21 Jul 2008, 04:36

:(
Help us! The game's unplayable!
You have five minutes to comply,
0R 3|$3 1T$ FR%1N6 T1M3!!!!!11!!!1!

User avatar
craigengbrecht
Trained
Trained
Posts: 51
Joined: 21 Jul 2008, 03:49
Location: Red Deer, AB
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by craigengbrecht » 21 Jul 2008, 04:49

OK Downloaded, warzone2100_TRUNK-r5582-debug.exe menu works fine, so they have noticed...
Don't remember how I got the file... but now I am having an error when building in Cam_01.
I tried to open the menu the first time and got this error
error just after building Reproduceable.JPG
, then tried to just build a Oil extractor and got the same error, second time no build menu.
Strait exit out of game.
AMD FX X8 3.88Ghz
16GB KVM 1333Mhz
ASUS M5A97
ASUS EAH 6850 1GB
3x ASUS 1920x1080 VW246H
1x 5000GB Primary
1x 1TB Internal
1x 3TB Internal

User avatar
Molotov
Trained
Trained
Posts: 34
Joined: 07 Jul 2008, 23:22
Location: Texas
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by Molotov » 21 Jul 2008, 04:51

I FOUND THE FIX!
The problem is that the Main Menu is using a font that isn't installed on our computers.
First, go into My Computer and find this file:"C:\Program Files\Warzone 2100\fonts\DejaVuSansMono.ttf"
Then, copy it into "C:\WINDOWS\Fonts" and you're golden!
(Although I still need to start a match just to make sure everythings fine)
You have five minutes to comply,
0R 3|$3 1T$ FR%1N6 T1M3!!!!!11!!!1!

User avatar
craigengbrecht
Trained
Trained
Posts: 51
Joined: 21 Jul 2008, 03:49
Location: Red Deer, AB
Contact:

Testing Beta 4 wz2.1

Post by craigengbrecht » 21 Jul 2008, 04:53

Also in skirmish, I tried to run the preview map and it crashed just after displaying it, about 1.5 seconds after...
No error screen this time around.

*Note, thanks for the quick fix, Molotov* Works for Warzone beta 4 v2.1
AMD FX X8 3.88Ghz
16GB KVM 1333Mhz
ASUS M5A97
ASUS EAH 6850 1GB
3x ASUS 1920x1080 VW246H
1x 5000GB Primary
1x 1TB Internal
1x 3TB Internal

User avatar
DevUrandom
Regular
Regular
Posts: 1690
Joined: 31 Jul 2006, 23:14

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by DevUrandom » 21 Jul 2008, 10:09

Windows packager has been informed of the fonts issue. I expect an -r1 revision of the installers shortly.

User avatar
craigengbrecht
Trained
Trained
Posts: 51
Joined: 21 Jul 2008, 03:49
Location: Red Deer, AB
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by craigengbrecht » 21 Jul 2008, 10:17

Nice you guys RULE, I already had this online and playing with a friend, its pretty awesome, though I dont want to loose the two cannons on the heavy bodies, they seem to work fine in my understanding?
AMD FX X8 3.88Ghz
16GB KVM 1333Mhz
ASUS M5A97
ASUS EAH 6850 1GB
3x ASUS 1920x1080 VW246H
1x 5000GB Primary
1x 1TB Internal
1x 3TB Internal

User avatar
HolyDragoon
Trained
Trained
Posts: 60
Joined: 13 Jun 2008, 13:02
Location: Portugal

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by HolyDragoon » 21 Jul 2008, 16:45

craigengbrecht wrote:Nice you guys RULE, I already had this online and playing with a friend, its pretty awesome, though I dont want to loose the two cannons on the heavy bodies, they seem to work fine in my understanding?
2 cannons? where?
"Relativity applies to Physics, not Ethics." - Albert Einstein

doom3r
Regular
Regular
Posts: 502
Joined: 29 Aug 2007, 15:04

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by doom3r » 21 Jul 2008, 18:00

The possibility of using multiple turrets was added in the earlier 2.1 betas, that means you could use two turrets over a single heavy / super heavy body. However, this feature came out to be glitchy, and somehow unbalancing, so devs decided to remove it from the game.

Giel
Regular
Regular
Posts: 725
Joined: 26 Dec 2006, 19:18
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by Giel » 21 Jul 2008, 20:08

DevUrandom wrote:Windows packager has been informed of the fonts issue. I expect an -r1 revision of the installers shortly.
New installers are provided, you can just redownload the installer and it'll fix your problem.

Thanks for reporting this issue.

User avatar
Molotov
Trained
Trained
Posts: 34
Joined: 07 Jul 2008, 23:22
Location: Texas
Contact:

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by Molotov » 21 Jul 2008, 20:12

Diggin' the fast response, Giel. Nice job.
You have five minutes to comply,
0R 3|$3 1T$ FR%1N6 T1M3!!!!!11!!!1!

vagyok
New user
Posts: 2
Joined: 05 Aug 2008, 21:48

Re: 2.1 beta 4 problem !!!

Post by vagyok » 05 Aug 2008, 22:25

I still have the same problem, even though I think I did everything right.

I downloaded and installed from the newer (2.1beta4r1) installer, I even tried manually installing the newest full DejaVu fontpack in my windows fonts directory. I also tried removing the DejaVu fonts from my windows fonts directory and having nothing there, or copying the fonts that come with the new installer there. I tried replacing the fonts that came with the newer installer with standard arial fonts I have. I tried installing a new trunk version (r5777).
I still get empty blue boxes and no text in the game in 2.1beta4.

I have Windows XP SP3, running on a Fujitsu Siemens AMILO L7310 notebook.
Renderer: VIA/S3G UniChrome Pro IGP/MMX/SSE (64 MB); newest driver (6.14.10.342, 2006.11.10.) OpenGL Version: 1.2 (and 66% of 1.3 and 53% of 1.4 according to OpenGL Extensions Viewer).

The stable 2.0.10 doesn't have this problem and runs nicely on my machine.

Help / any ideas?

Locked