Mac users, where are you guys?

Warzone 2.1.x series. (Unsupported--read only!)
Omikronman
Trained
Trained
Posts: 59
Joined: 06 Aug 2008, 04:19

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Omikronman » 02 Sep 2008, 21:45

a lot of errors
Attachments
errors.rtf
(179.41 KiB) Downloaded 425 times

Baum
Trained
Trained
Posts: 54
Joined: 14 Jun 2008, 22:57

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Baum » 03 Sep 2008, 06:22

The 2.1 branch build system hasn't been updated yet (I'm going to try to do it tonight). If you want code that should compile without any errors at the moment, try trunk.

Baum
Trained
Trained
Posts: 54
Joined: 14 Jun 2008, 22:57

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Baum » 03 Sep 2008, 09:24

The 2.1 branch Xcode project file has been updated so the build errors should be gone.

Omikronman
Trained
Trained
Posts: 59
Joined: 06 Aug 2008, 04:19

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Omikronman » 03 Sep 2008, 19:38

still some errors and warnings:

Line Location ofont.h:57: warning: inline function '__glcFontOpen' declared but never defined
Line Location ofont.h:57: warning: inline function '__glcFontOpen' declared but never defined
Line Location ofont.h:58: warning: inline function '__glcFontClose' declared but never defined
Line Location ofont.h:58: warning: inline function '__glcFontClose' declared but never defined
Line Location ofont.h:66: warning: inline function '__glcFontGetBitmapSize' declared but never defined
Line Location ofont.h:66: warning: inline function '__glcFontGetBitmapSize' declared but never defined
Line Location ofont.h:68: warning: inline function '__glcFontGetMaxMetric' declared but never defined
Line Location ofont.h:68: warning: inline function '__glcFontGetMaxMetric' declared but never defined
Line Location ofont.h:71: warning: inline function '__glcFontOutlineDecompose' declared but never defined
Line Location ofont.h:71: warning: inline function '__glcFontOutlineDecompose' declared but never defined
Line Location ofont.h:74: warning: inline function '__glcFontGetBitmap' declared but never defined
Line Location ofont.h:74: warning: inline function '__glcFontGetBitmap' declared but never defined
Line Location ofont.h:76: warning: inline function '__glcFontOutlineEmpty' declared but never defined
Line Location ofont.h:76: warning: inline function '__glcFontOutlineEmpty' declared but never defined
Line Location Tool:0: Command /Developer/usr/bin/gcc-4.0 failed with exit code 1
Line Location Tool:0: cycle in dylib re-exports with /Developer/SDKs/MacOSX10.4u.sdk/usr/X11R6/lib/libGL.dylib

Baum
Trained
Trained
Posts: 54
Joined: 14 Jun 2008, 22:57

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Baum » 03 Sep 2008, 21:46

You need to delete the directory 'macosx/external/quesoglc' so that the build process will download the correct version of QuesoGLC (sorry about that).

lowededwookie
Trained
Trained
Posts: 42
Joined: 07 Sep 2007, 01:44

Re: MAC users, where are you guys?

Post by lowededwookie » 04 Sep 2008, 01:25

Well I've finally got it building but it still has that graphics issue where certain blocks don't render properly. Not so much of an issue as being unable to build.

I'll test the network tonight hopefully.

Good work on getting builds working. I'm using XCode 3.1 on a MacBook Pro running Leopard.

tom555
Rookie
Rookie
Posts: 28
Joined: 23 Aug 2008, 16:20

Re: MAC users, where are you guys?

Post by tom555 » 04 Sep 2008, 09:06

The game is running perfectly, no crashes or something on my ppc mac. But the menus have graphics problems. There are no buttons shown, just the blue background is rendered. The buttons are usable, but you have to move the mouse over them, too see what function they have.

User avatar
Buginator
Professional
Professional
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Buginator » 05 Sep 2008, 06:19

tom555 wrote:The game is running perfectly, no crashes or something on my ppc mac. But the menus have graphics problems. There are no buttons shown, just the blue background is rendered. The buttons are usable, but you have to move the mouse over them, too see what function they have.
Can you throw up some screen shots? Are you using 2.1 or trunk?

tom555
Rookie
Rookie
Posts: 28
Joined: 23 Aug 2008, 16:20

Re: MAC users, where are you guys?

Post by tom555 » 05 Sep 2008, 08:15

I am using trunk. How can I make a Screenshot while playing?

User avatar
Buginator
Professional
Professional
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Buginator » 06 Sep 2008, 05:35

tom555 wrote:I am using trunk. How can I make a Screenshot while playing?
You need a external program to take screen shots of the main menu.
I guess the application is called 'grab'

User avatar
Zarel
Elite
Elite
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Zarel » 06 Sep 2008, 08:44

Buginator wrote:
tom555 wrote:I am using trunk. How can I make a Screenshot while playing?
You need a external program to take screen shots of the main menu.
I guess the application is called 'grab'
For faster screenshotting:

cmd+shift+3 - saves whole screen to file on desktop

Alternatively:

cmd+shift+ctrl+3 - saves whole screen to clipboard
cmd+shift+4 - saves custom screen area to file on desktop
cmd+shift+ctrl+4 - saves custom screen area to clipboard
cmd+shift+4, space - saves a window to file on desktop
cmd+shift+ctrl+4, space - saves a window to clipboard

User avatar
Zarel
Elite
Elite
Posts: 5770
Joined: 03 Jan 2008, 23:35
Location: Minnesota, USA
Contact:

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Zarel » 07 Sep 2008, 09:53

By the way, his error sounds like my own, and it looks like this:

Image

tom555
Rookie
Rookie
Posts: 28
Joined: 23 Aug 2008, 16:20

Re: MAC users, where are you guys?

Post by tom555 » 07 Sep 2008, 13:41

Yes it is similar, but more worse on my screen the warzone logo is missing too.

Baum
Trained
Trained
Posts: 54
Joined: 14 Jun 2008, 22:57

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Baum » 08 Sep 2008, 05:07

I'm assuming you both have this problem on Leopard. It sounds like once you move your cursor over the non-existent buttons, the button text appears. Is this right?

User avatar
Buginator
Professional
Professional
Posts: 3285
Joined: 04 Nov 2007, 02:20

Re: MAC users, where are you guys?

Post by Buginator » 08 Sep 2008, 07:41

tom555 wrote:Yes it is similar, but more worse on my screen the warzone logo is missing too.
Tom, which video card did you say you have?

Locked