game screen all blue

Our old place to report Bugs, it's not used anymore. To report bugs, please read this topic.
imbaczek
New user
Posts: 3
Joined: 22 Feb 2007, 15:17

game screen all blue

Post by imbaczek » 22 Feb 2007, 15:26

Image
It was ok just yesterday. I'm running ubuntu feisty with intel 945. Any ideas? Other opengl apps (glxgears ;p) work fine.

User avatar
DevUrandom
Regular
Regular
Posts: 1690
Joined: 31 Jul 2006, 23:14

Re: game screen all blue

Post by DevUrandom » 22 Feb 2007, 15:53

Awesome!
How did you mod WZ to look like this?
It looks really cool!
Maybe a little dark, but that could be fixed...

imbaczek
New user
Posts: 3
Joined: 22 Feb 2007, 15:17

Re: game screen all blue

Post by imbaczek » 22 Feb 2007, 16:04

I didn't do anything and that's why this topic is posted in 'help' rather than 'showcase'  ;) I'd very much like the game to return to normal. Tried to delete .warzone/config, but that didn't help.

cybersphinx
Inactive
Inactive
Posts: 1687
Joined: 01 Sep 2006, 19:17

Re: game screen all blue

Post by cybersphinx » 22 Feb 2007, 16:19

Looks nice. Fitting for one of those blue-modded cases.

Looks like somehow the red and green colour components are missing... Something must have changed between yesterday and today, else I'd say it's... erm... cosmic rays. Blue cosmic rays.
We want information... information... information.

imbaczek
New user
Posts: 3
Joined: 22 Feb 2007, 15:17

Re: game screen all blue

Post by imbaczek » 22 Feb 2007, 16:28

yeah, very likely Xorg upgrade, but I'm not sure. I'll try asking around ubuntu forums.

User avatar
DevUrandom
Regular
Regular
Posts: 1690
Joined: 31 Jul 2006, 23:14

Re: game screen all blue

Post by DevUrandom » 22 Feb 2007, 17:42

I'd guess it's a driver bug... You are not using the SVN version, I guess? And even then I don't think that someone changed the colors.

User avatar
kage
Regular
Regular
Posts: 751
Joined: 05 Dec 2006, 21:45

Re: game screen all blue

Post by kage » 23 Feb 2007, 04:59

yeah, that does look awesome! i want what imbaczek has  :)

Kamaze
Regular
Regular
Posts: 1017
Joined: 30 Jul 2006, 15:23

Re: game screen all blue

Post by Kamaze » 23 Feb 2007, 10:38

Looks like textures for a glow/bloom effect :)
We all have the same heaven, but not the same horizon.

Troman
Trained
Trained
Posts: 424
Joined: 12 Aug 2006, 15:40
Contact:

Re: game screen all blue

Post by Troman » 23 Feb 2007, 23:28

Wow, I want more bugs like this one.
Sign Up for Beta-Testing:
?topic=1617.0

trueblues
Greenhorn
Posts: 8
Joined: 27 Feb 2007, 08:53

Re: game screen all blue

Post by trueblues » 08 Mar 2007, 08:44

Is there night mode in Warzone2100?  ???

sicanjal
Rookie
Rookie
Posts: 29
Joined: 11 Sep 2006, 11:44
Location: United Kingdom

Re: game screen all blue

Post by sicanjal » 26 Mar 2007, 16:26

No, but there should be. I want those neons.  :D

Imagine for the urban tileset lit streets to go with it too and headlights. It would be like a cool lit up city, albeit with major military stability issues.

User avatar
DevUrandom
Regular
Regular
Posts: 1690
Joined: 31 Jul 2006, 23:14

Re: game screen all blue

Post by DevUrandom » 22 Apr 2007, 16:04

Experieced by j0wn on IRC as well.
Attachments
warzonealmostmonochromeqh0.jpg

User avatar
kage
Regular
Regular
Posts: 751
Joined: 05 Dec 2006, 21:45

Re: game screen all blue

Post by kage » 22 Apr 2007, 20:12

ah, another lucky one... and hey, j0wn is using blackbox as well -- go blackbox  ;D

User avatar
DevUrandom
Regular
Regular
Posts: 1690
Joined: 31 Jul 2006, 23:14

Re: game screen all blue

Post by DevUrandom » 22 Apr 2007, 20:39

PS: He is using the i810 driver on a i915 chip.

User avatar
JockeTF
Rookie
Rookie
Posts: 19
Joined: 04 Aug 2006, 02:18
Location: Sweden
Contact:

Re: game screen all blue

Post by JockeTF » 03 Jul 2007, 19:06

I found out what caused the blue bug on my Intel 945GM. It's data/novideo.rpl (Or whatever that plays the file), atleast it was for me, after a lot of testing i saw some "flickering" while the first black screen with subtitles appeared, I simply removed the data/novideo.rpl file and the entry in data/Makefile.am and after that it all worked.

I put together a package without the file, it was made in a rush so it isn't very pretty, but it works. I'll make a new package soon which will be a little bit "prettier".

If you use the package you won't see any black screens with subtitles, you'll still see the stuff in the blue box though which sometimes appeared after the black screens.

If you still get the blue bug, move ~/.warzone2100 to somewhere else and/or try restarting your system.
The campaign 2 and 3 hotfix is also applied to that package.

http://furver.no-ip.org/~jocke/warzone/ ... s/2.0.7-3/

You can download and install warzone2100_2.0.7-3_i386.deb, or get the source-code from warzone2100_2.0.7-3.tar.gz.

Please test it and post the results here.

May the alpacas be with you!
// JockeTF  :)


  Edit:
  My friend TMM tested it with his Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03).
  Removing the novideo.rpl file seems to fix the problem for him as well.

  Something worth noting might also be that if you let the first black screen play untill it's done (with novideo.rpl ofcourse) and abort the second one made it work for me as well.
Last edited by JockeTF on 03 Jul 2007, 21:43, edited 1 time in total.
Alpacas are awesome.

Locked